Pohjois-Karjalassa pohditaan tällä viikolla, että mitä tehdään hyvinvointialueen valmistelussa olevien Siun Soten virkamiesten palkkojen kanssa. (Kuva: Ville Miettinen)

Siun soten yhtymähallituksen viime viikolla tekemä päätös nostaa 12 johtavan virkamiehen palkkoja määräaikaisesti vuoden loppuun saakka sai aikaan melkoisen myrskyn Pohjois-Karjalassa. Nyt asiaa on päätetty käsitellä uudemman kerran ensi perjantaiaamuna järjestettävässä ylimääräisessä yhtymähallituksen kokouksessa.

-Yhtymähallituksessa arvioidaan asiaa uudestaan esiin tulleiden uusien asioiden valossa. Päätösesitys tehdään keskustelun jälkeen kokouksessa, yhtymähallituksen puheenjohtaja Jertta Harinen kertoo.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan Siun soten johtavien virkamiesten palkkoja oli tarkoitus korottaa 10 prosentilla huhtikuun alusta alkaen vuoden loppuun saakka. Perusteluna korotukselle oli, että viranhaltijat työskentelevät samaan aikaan virkavastuulla sekä Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymässä että Pohjois-Karjalan hyvinvointialueella.

Kun samaan aikaan kuntapuolen palkkaneuvottelut katkesivat ja lakkokevään kiihtyminen uhkaa, niin ymmärrystä ylimääräiselle palkankorotukselle ei löytynyt.

Mainos-Käsi ylös virheen merkiksi. Perusteet päätökselle olivat olemassa, mutta ajankohta sen tekemiselle väärä, Harinen myöntää.

Siun sote julkaisi tänään myös tiedotteen, jossa se avaa perusteluja sille, miksi ja millä perustein palkankorotuksiin alun perin päädyttiin.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*