Rahassa ei kylvetä vuodenvaihteessa aloittavassa Siun Sotessa. Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän tulee hoitaa sote-palvelut heti ensimmäisenä toimintavuonnaan edullisemmin, mitä kuntien on arvioitu tänä vuonna homma hoitavan.

Tavoitteena on pyörittää Siun Sotea seuraavat kaksi vuotta siten, että sote-palvelujen siirtyessä valtion rahoitettavaksi vuoden 2019 alussa ei alijäämää kunnille perinnöksi jäisi.

Lokakuun alun omistajaohjauskokouksessa jäsenkunnat hyväksyivät jäsenkuntien maksuosuuksilla kerättäväksi saman verran, mitä kuntien arvioidaan tänä vuonna kuluttavan. Torstaina talousarvion hyväksynyt kuntayhtymän valtuusto arvioi toimintamenoja kertyvän noin 669 miljoonaa euroa. Kuntien tämän vuoden talousennusteisiin verrattuna miinusta on 0,7 prosenttia.

Omistajakuntien määrittelemä muutosprosentti Siun soten vuoden 2017 talousarviolle on -0,7 prosenttia kuluvan vuoden kustannusennusteesta. Lähtökohtana laskennalle on ollut valmisteluvaiheessa määritelty 1,2 prosentin kustannusten kasvu, josta on miinustettu kilpailukykysopimuksen vaikutukset.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)-Nollatulosta haetaan. Talousarvio on tehty tämän vuoden ennusteiden mukaan. Emme vielä tiedä kuntien tarkkoja lukuja, joten asiaa joudutaan tarkistelemaan uudestaan alkuvuodesta, kun vuoden 2016 lopulliset luvut ovat tiedossa, kuntayhtymän toimitusjohtaja Ilkka Pirskanen kertoo.

Aiemmin syksyllä kuntayhtymän jäsenkunnista Juuka, Rääkkylä ja Lieksa olisivat olleet valmiita antamaan uudelle organisaatiolle enemmän rahaa evääksi, jotta uusi toimintamalli olisi saanut liukuvamman liikkeelle lähdön. Enemmistö kunnista oli kuitenkin tarkemman talouslinjan kannalla.

 

Siun Sotesta aiemmin Kuntalehden sivuilla

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*