Siun soten viime viikolla tekemä päätös nostaa 12 johtavan virkamiehen palkkoja määräaikaisesti 10 prosentilla vuoden loppuun saakka jäänee voimaan. 10 prosentin palkankorotuksia perusteltiin sillä, että hyvinvointialue teki virka-apupyynnön, jonka myötä hyvinvointialueen valmisteluun osallistuville Siun soten virkamiehille tuli lisätehtäviä.

Päätöksen taustalla oli myös kuntayhtymän edellisen hallituksen päätös lisäkorvauksen maksamisesta viranhaltijoiden toimiessa hyvinvointialueen väliaikaisena toimielimenä oman toimensa ohella. Siun soten ylimääräisestä yhtymähallituksen kokouksesta julkaiseman tiedotteen mukaan aiemmin tehdyssä päätöksessä ei ollut sellaista hallintolain mukaista virhettä tai puutetta, jonka perusteella päätöstä voisi korjata.

Tiedotteen mukaan lisävastuiden perusteella maksettava määräaikainen lisä on kunnallisen työ- ja virkaehtosopimus KVTESin mukainen ja Siun soten tehtäväkohtaista palkkaa ja rekrytointilisää koskevan sisäisen ohjeen mukainen. Työ- ja virkaehtosopimus sekä henkilöstöhallinnon ohjeet koskevat koko henkilöstöä.  

-Olen hyvin pahoillani siitä, että tässä tunteita herättävässä asiassa päätöksenteko ei olisi voinut osua huonompaan saumaan, hoitajien aloittaessa juuri työtaistelut. Henkilökohtaisesti itse ja koko hallituksena kannamme suurta huolta henkilöstön jaksamisesta. Toiveemme on, että sekä työnantaja- että työntekijäjärjestöt pääsevät asiassa sopuun mahdollisimman pikaisesti, kommentoi asiaa yhtymähallituksen puheenjohtaja Jertta Harinen.

MainosTietoa jäi pimentoon

Johtoportaan lisäkorvausten julkitulo hoitoalan lakon kynnyksellä on ymmärrettävästi herättänyt närää työntekijöiden keskuudessa. Tänään julkaistun tiedotteen perusteella yhtymähallituksella ei ole ollut kaikki asiaan liittyvä tieto tiedossa, kun alkuperäistä päätöstä tehtiin.

-Virka-apuun liittyvässä keskustelussa on tarpeen tuoda esille, ettei Siun soten hallituksella ollut viranhaltijoiden aloitteesta tullutta asiaa käsitellessä ja päätöstä tehdessä tietoa, että viranhaltijat olisivat antaneet suostumuksensa toimia tehtävissä ehdoitta. Hallitukselle asia tuotiin esille siinä valossa, että korvaus kuuluu maksaa, Harinen toteaa.

Palkankorotuspäätöksen voimaanpaino edellyttää myös Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen aluehallituksen hyväksyntää ja allekirjoitus. Näin ollen toimeenpano edellyttää aluehallituksen hyväksyntää asialle.

Siun soten tiedote kokonaisuudessaan

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*