Attendo on myymässä Suomessa olevat terveyspalvelunsa, ilmeisesti toiselle suurelle toimijalle Terveystalolle. Tieto on levinnyt Suomeen ruotsalaisen Dagens Industrin kautta.

Attendo on jo aiemmin ilmoittanut harkitsevansa terveyspalveluista luopumista ja keskittymistä hoivapalveluihin.

Ostajiksi on arveltu vahvimmin muita suuria Suomessa toimivia terveysyrityksiä Mehiläistä, Pihlajalinnaa ja Terveystaloa, mutta ulkomaisia ostajiakin on pidetty mahdollisena. Myyntiharkinnan tultua julki kaikki kolme ovat oletettavasti keskustelleet asiasta. Sote-palvelujen keskittyminen suuriin yrityksiin on ollut yksi sote-uudistuksen kritiikin aiheista.

Attendo aikoo panostaa entistä enemmän hoivapalveluihin. Se on yhtiön perinteisintä toimintaa. Maakunta- ja sote-uudistus todennäköisesti vaikuttaa hoivapalveluihin selvästi vähemmän kuin terveyspalveluihin, kävipä uudistukselle kuinka tahansa.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)DI:n mukaan kauppasumma liikkuisi 200 miljoonan euron tienoilla. Attendon terveyspalvelujen liikevaihto oli viime vuonna runsaat 200 miljoonaa euroa.

Yhtenä mahdollisuutena on pidetty, että kaupassa Attendo vastaavasti saisi ostajalta hoivapalveluita, riippuen siitä, kuka on ostaja.

Suuret toimijat ovat olleet aktiivisia hoivapalvelujen kasvattamisessa. Alalla on ollut ja on vieläkin paljon perheyrityksiä, joista valtakunnalliset ketjut ovat kilpailleet.

Attendo on ruotsalainen yritys, joka toimii neljässä Pohjoismaassa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*