Koko henkilökuntaa koskevat yt-neuvottelut jatkuvat helmikuulle Eksotessa. (Kuva: Ville Miettinen)

Lokakuun puolivälissä käynnistyneet Eksoten eli Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin yhteistoimintaneuvottelut venyvät suunnitellusta. Tänään päädyttiin ottamaan vielä lisäaikaa kuukauden verran ja seuraava yt-neuvottelu järjestetään helmikuun 10. päivä.

-Joidenkin organisaation osa-alueiden osalta selvitystyöt ovat edelleen kesken ja tämän vuoksi neuvotteluja joudutaan jatkamaan vielä helmikuun aikana. Ymmärrän, että henkilöstön kannalta tilanne on ikävä. Moni eksotelainen odottaa ja pelkää pahinta omalla kohdallaan toteutuvaksi, kommentoi tilannetta Eksoten henkilöstöjohtaja Merja Hokkanen.

Lokakuun puolivälissä käynnistyneissä yt-neuvotteluissa esiin nostetut säästötoimet ovat herättäneet väliin kiivastakin keskustelua henkilöjärjestöjen ja työnantajan välillä. Osapuolet eivät ole olleet samaa mieltä säästöjen vaikutuksista Eksoten toimintaan.

Eksoten tiedotteen mukaan tilanne näyttää siltä, ettei kaikkia tavoiteltuja säästöjä saada toteutettua säästötoimenpiteiden avulla. Neuvottelutuloksen arvioidaan tuovan jatkossa irtisanomisia, tehtävänkuvien muutoksia sekä palvelujen muutoksia.

Alun perin Eksote ilmoitti tavoittelevansa yt-neuvotteluista noin yhdeksän miljoonan euron säästöt verrattuna syyskuussa 2019 tehtyyn vuosiennustetasoon. Henkilöstövähennystarpeen määräksi on arvioitu noin 105 henkilötyövuotta. Säästötavoitteen toteutuminen edellyttää henkilöstömenojen lisäksi myös muiden toiminnallisten säästöjen toteuttamista.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä