Konsti pyrkii tuomaan nopean avun erityistä tukea tarvitseville asiakkaille. (Kuva: Ville Miettinen)

Espoon kaupungin Konsti-perheohjaus on palkittu Vuoden laatuinnovaationa 2014 julkisen sektorin ja yleishyödyllisten yhteisöjen kansallisessa sarjassa.

Konsti-perheohjaus on keskustelua, kokemusten vaihtoa ja konkreettista neuvontaa vanhemmuudesta, vauvan hoidosta ja lasten kasvatuksesta, lapsiperheen arjesta ja vanhempana jaksamisesta.

Tarvittaessa perheohjaaja järjestää lastenhoito- tai kodinhoitoapua.

Perheohjauksen painopiste on ennalta ehkäisevässä työssä. Erityistä tukea tarvitseville asiakkaille pyritään saamaan apu varhaisessa vaiheessa. Asiakkaaksi pääsee helposti neuvolan, päiväkodin, sosiaalitoimiston, mielenterveys- ja päihdepalvelujen tai muiden palvelujen kautta.

Perheohjauksen tiimit vastaavat nopeasti vanhempien ja yhteistyökumppanien kutsuun ja liittyvät perheen arjen tueksi.

Perheohjaajat ovat tavoitettavissa siellä missä lapsiperheet ovat: neuvoloissa, kirjastoissa, avoimissa päiväkodeissa ja puistoissa.

Konstin ansiosta asiakkaat saavat tukea ja apua jo varhaisessa vaiheessa, jolloin lastensuojelun tarve vähenee. Palvelu on asiakkaalle maksutonta.

Espoon johtavan perheohjaajan Irene Pudassalo-Kanasen mukaan vanhempien kokemukset perheohjauksesta ovat erittäin myönteisiä.

– Palautteiden mukaan kaikki vanhemmat arvioivat oman tilanteensa kohentuneet huomattavasti. On ollut upeaa, että olemme saaneet mahdollisuuden tehdä pitkäjänteistä perheohjauksen tuotekehittelyä Espoossa, kertoo Pudassalo-Kananen.

Suomen Laatuyhdistyksen, Tekesin ja Deloitten järjestämä kansainvälinen Vuoden laatuinnovaatio -kilpailu järjestettiin nyt kahdeksatta kertaa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*