Tässä vielä havainnekuvana komeileva Mikkelin sairaala on jo valmistunut ja pian etsitään kotimaista sijoittajaa, joka olisi valmis komeuden ostamaan.

Viimeisenä toimintavuotena Essotessa selvitellään vielä tuoreimpien kiinteistöjen myyntiä, jotta kuntayhtymän ja sitä kautta jäsenkuntien taloutta saataisiin paikattua ennen hyvinvointialueelle siirtymistä. Torstaina Essoten hallitus päätti edistää sairaalarakennusten myyntiä hyväksymällä mahdollista kauppaa hierovan neuvonantajan kilpailutuksen.

-Kunnat ovat antaneet ukaasin, että kiinteistöjen myynti pitää selvittää ja sen me nyt teemme. Kiirehän tässä tulee, mutta niin olemme laskeneet, että jos kiinnostunut sijoittaja löytyy, niin lokakuulla voitaisiin tehdä päätöksiä. Meillä on haussa kotimaisia sijoittajia, Essoten hallituksen puheenjohtaja Arto Seppälä (sd.) kertoo.

Alustavasti myyntilistalla on Mikkelissä sijaitsevia tuoreempia kuntayhtymän kiinteistöjä, joista paperit ja asiat ovat kunnossa. Esimerkiksi keskussairaalan ja perhetalon, mielen ja kuntoutuksen talon ja sairaalaparkin yhteenlaskettu tasearvo on lähes 156 miljoonaa euroa.

-Velkaa meillä on noista kiinteistöistä vielä vajaat 138 miljoonaa. Saa nyt nähdä, miten tämä maailmantilanne vaikuttaa sijoittajien kiinnostukseen, mutta joka tapauksessa asia selvitetään, kun jäsenkunnat tai paremminkin niiden kunnanjohtajat sitä vaativat, Seppälä toteaa.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Jos kiinteistökauppoja loppuvuodesta Etelä-Savossa tehdään, niin lähtökohtana on, että ostaja vuokraa kiinteistöt Etelä-Savon hyvinvointialueen käyttöön. Hallituksen kokouksessa päätettiin äänin 7-4, että mahdollinen kiinteistöjen myyntiä koskevan päätösesityksen tekeminen edellyttää hyvinvointialueen ja jäsenkuntien suostumuksen.

-Olen keskustellut asiasta ministeri Paateron kanssa ja ministeriössä ei ole mitään myyntiä vastaan, jos vuokralainen tyytyy riittävän alhaiseen tuottoon. Mutta nämä asiat selviävät sitten selvitysten aikana, Seppälä toteaa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*