Henkilötyövuosien määrä kasvoi HUS:ssa alkuvuonna eniten hoitohenkilöstön (+4,2%) ja lääkärien (+3,4 %) osalta.

HUS aloittaa vuoden loppuun asti kestävän rekrytointikiellon 12. kesäkuuta alkaen. Vakinaista ja määräaikaista henkilöstöä sekä sijaisia koskeva rekrytointikielto otetaan käyttöön yhtenä tälle vuodelle tulevista säästötoimenpiteistä. Asiasta päätti HUS:n yhtymähallitus kokouksessaan maanantaina 3. kesäkuuta.

Yhtymähallitus hyväksyi myös palkkojen tarkistusten sekä tehtävä- ja nimikemuutosten jäädyttämisen. Asia esitellään HUS:n henkilöstötoimikunnassa ensi viikolla.

HUS hakee säästöjä tälle vuodelle, koska sen tammi-huhtikuun talouden toteuma on 24,1 miljoonaa euroa vähemmän kuin talousarvion tulostavoite. Näin siitä huolimatta, vaikka neljän kuukauden tulos on 14 miljoonaa euroa positiivinen. Tilikauden tulokseksi oli budjetoitu +38,5 miljoonaa euroa.

HUS:n tiedotteessa todetaan, että taloudellinen tilanne edellyttää välittömästi merkittävien lisäsäästötoimenpiteiden käynnistämistä. Jo ennen lisäsäästötoimenpiteitä HUS on säästänyt vuoden 2024 budjetistaan noin 130 miljoonaa euroa.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Yhtymähallitus käsitteli myös talouden sopeuttamista vuosina 2025–2027. Tuolloin HUS joutuu sopeuttamaan talouttaan yhteensä vähintään 225 miljoonalla eurolla. Tavoitteena on saavuttaa pysyviä kustannussäästöjä.

Sopeuttamistoimet tulevat päätettäväksi yhtymähallitukseen 19. elokuuta.

Jo aiemmin HUS päätti Lohjan sairaalan synnytys- ja yöaikaisen leikkaustoiminnan kesäsulusta. Tämä päätös tehtiin potilasturvallisuuteen vedoten, sillä päivystäviä lääkäreitä ei HUS:n mukaan ollut kesäksi tarpeeksi saatavilla.

Palveluverkon muutoksiin liittyen yhtymähallitus päätti toukokuun alussa synnytysten lakkauttamisesta Lohjalla kokonaan viimeistään vuonna 2026. Myös Porvoon sairaalaan leikkaustoimintaan tulee muutoksia.

Lue myös:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*