VAASA Kuntalehden uutinen Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin aikeista aloittaa neuvottelut Tehyn ja Superin kanssa erillissopimuksen solmimisesta herätti ihmetystä Hyvinkään kaupunginjohtajan Johanna Luukkosessa.

– Kyllähän se olisi melkoinen katastrofi! Ei tässä tilanteessa pitäisi alkaa sooloilla, Johanna Luukkonen sanoi Kuntalehden haastattelussa Kunnallisjohdon seminaarissa Vaasassa keskiviikkona.

Hyvinkää kuuluu Uudenmaan puolella olevaan Keski-Uudenmaan soteen Keusote.

– Meillä onneksi Keusote on ollut toiminnassa jo kolme vuotta ja sillä jatketaan myös 1.1.2023 alkaen. Mutta kyllähän tämä Kanta-Hämeen projekti on hämmästyttävä veto tässä tilanteessa. En ollut asiasta mitään ennen kuullutkaan.

MainosKuntalehden tietojen mukaan monet Kanta-Hämeen kunnat tai kaupungitkaan eivät olleet kuulleet oman sairaanhoitopiirinsä aikeista.

Kaupunginjohtaja Luukkonen piti erinomaisena Kuntaliiton toimitusjohtajan Minna Karhusen terveisiä ensi kevään hallitusneuvotteluihin.

Karhusen mukaan valtion pitäisi lopettaa mikromanageeraaminen ja antaa kuntien keskittyä omimpaan osaamiseensa ja uuden luomiseen.

Katso Johanna Luukkosen haastattelu klikkaamalla kuvaa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*