Apotin kanssa tehdyt sopimukset ovat voimassa vuoteen 2026 saakka. Apotin käyttö jatkuu Helsingissä ja Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella. Kuva: Ville Mietttinen

Oy Apotti Ab:n omistuspohja on muuttumassa vuoden 2024 aikana, sillä Itä-, Keski- ja Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueet suunnittelevat luopuvansa yhtiön omistuksesta, Apotti tiedottaa.

Sosiaali- ja terveydenhuollon yhdistävän toiminnanohjausjärjestelmän tuottavan Apotin osakkaat maksaisivat jääville osakkaille erokorvauksen. Erokorvaus kattaisi lähtevien osakkaiden osuuden alkuperäiselle, vuoteen 2026 saakka jatkuvalle sopimuskaudelle ajoittuvista kustannuksista.

Irtaantumisesta aiheutuisi Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle noin 17 miljoonan euron, Keski-Uudenmaan hyvinvointialueelle noin 11 miljoonan euron ja Itä-Uudenmaan hyvinvointialueelle noin 5 miljoonan euron kustannukset.

Summat tarkentuvat, kun irtaantumisen ajankohta selviää. Asiaa käsitellään Apotin omistajien hallintoelimissä kevään aikana.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Apotti-järjestelmän käyttö jatkuu HUSissa, Helsingissä ja Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella normaalisti.

Aiemmin Apotista:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*