Vuoden 2014 Innopalkinto on myönnetty Katuklinikka-toimintamallille, joka kehittää huumeiden käyttäjien vertaistoimintaa.

Katuklinikka-mallissa vertaistoimijoiden ja ammattilaisten yhteistyön avulla pyritään huumeiden käyttäjät saamaan palvelujen ja hoidon piiriin.

Mallin ansiosta hoitoa saaneiden huumeiden käyttäjien terveyshaitat ovat vähentyneet.

Perusteluiden mukaan Katuklinikka-toimintamalli täytti hakijoista parhaiten arviointikriteerit, joissa painotus oli sektorirajojen ylittymisessä, kustannushyödyissä sekä toimintamallin selkeydessä ja siirrettävyydessä.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Mallin ovat kehittäneet Liisa Osolanus, Helena Virokannas, Mija Alho, Maarit Rauhala sekä Vinkin ja Katuklinikan vertaistoimijat.

Palkinnon myönsi Innokylän johtoryhmä, jossa ovat mukana sosiaali- ja terveysministeriö, THL, Suomen Kuntaliitto, SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry, Raha-automaattiyhdistys, Sitra ja Oulun kaupunki.

Innokylä on hyvinvointi- ja terveysalan innovaatioyhteisö, joka kokoaa alan kehittämistyön tuloksia ja levittää toimintamalleja.

Palkinnon jakoi sosiaali- ja terveysministeri Laura Rädyn puolesta ylijohtaja Raimo Ikonen 18.11.2014 Innomarkkinoilla.

Innopalkinto jaettiin tänä vuonna kolmatta kertaa. Kilpailulla Innokylä haastaa hyvinvointi- ja terveysalan toimijoita etsimään ja kuvaamaan sekä hankkeissa että perustyössä syntyneitä toimintamalleja.

Katuklinikka-malli Innokylän verkkosivuilla

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*