Espoon kaupunginhallitus tyrmäsi Apottiin liittymisen. Kaupungin sote-lautakunnan mukaan liittyminen Apotti-hankintaan olisi vaikuttanut toiminnallisesti parhaalta vaihtoehdolta. (Kuva: Ville Miettinen)

Espoon kaupunginhallitus päätti äänin 12-3 maanantaina, että Espoo ei ryhdy Oy Apotti Ab:n osakkaaksi ja Apotti-tietojärjestelmän käyttäjäksi.

“Kaupunginhallitus toteaa sote-valmistelun keskeneräisyyden, kaupungin taloudellisen tilanteen ja koronan aiheuttamien ongelmien olevan niin vakavia haasteita, että Espoo ei liity Apottiin, vaan valtuuston vuonna 2013 tekemä päätös on edelleen voimassa”, Espoon tiedotteessa todetaan.

Samalla Espoon kaupunginhallitus kehottaa kaupunginjohtaja Jukka Mäkelää varautumaan tarvittaviin asiakas- ja potilastietojärjestelmää koskeviin kaupunginhallitus- ja valtuustotason päätöksiin osana sote-uudistusta, kuitenkin viimeistään vuonna 2023.

Apotti-järjestelmän hankintatapa, -päätökset ja -sopimukset olisivat mahdollistaneet Espoon liittymisen Oy Apotti Ab:n osakkaaksi ja Apotti-järjestelmän käyttäjäksi 20.4.2020 asti. Espoo irtautui pääkaupunkiseudun järjestelmähankintayhteistyöstä vuonna 2013.

Päätös perustui hankintasuunnitelmissa tunnistettuihin toiminnallisiin, teknologisiin ja sopimuksellisiin riskeihin. Apotti-yhteistyöstä irtautumisen jälkeen Espoo on keskittynyt nykyisen järjestelmäympäristön jatkuvaan kehittämiseen sekä osallistunut laajaan kansalliseen UNA-yhteistyöhön.

Miettinen Ville
Miettinen Ville
ville.miettinen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*