Keski-Uudenmaan sote-hankkeessa ovat mukana Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula.

Kuuden keskiuusmaalaisen kunnan yhteinen sote-alueyksikkö on valmistelussa.

Hankkeessa ovat mukana Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula.

Kuntien virkamiehistä muodostetut työtyhmät valmistelevat operatiivista toimintaa ja valmistuvat siihen, että Keski-Uusimaan oma sote lähtee käyntiin vuonna 2019, jolloin valtakunnallisen sote-uudistuksen tulisi astua voimaan.

Keski-Uudenmaan soten palveluiden painopistealueena ovat matalan kynnyksen palvelut ja ennaltaehkäisy. Palvelutuotannossa hyödynnetään koko alueen resurssit ja otetaan huomioon hallituksen linjaukset monituottajamallista ja valinnanvapaudesta.

Ohjausryhmän puheenjohtaja Annika Kokko on luottavainen Keski-Uudenmaan soten asemaan muun Uudenmaan rinnalla.

– 200 000 asukkaan väestöpohja ja Hyvinkään sairaanhoitoalue luovat hyvän aseman. Väestöpohja on riittävä ja Hyvinkään sairaala on käsitykseni mukaan yksi 12 sairaalasta joilla laaja päivystys tulee säilymään, Kokko sanoo.

Valtakunnallisen sote-uudistuksen isot kysymykset odottavat vielä vastauksia, mutta se ei Kokon mukaan Keski-Uuttamaata häiritse.

– Päätimme että emme jää odotteleman. Olemme mieluummin etukenossa ja valmistelemme omaa, kävi miten kävi. Jos valtakunnallista sotea ei tule, meillä on mahdollisuus viedä tämä läpi ja toteuttaa tämä itse. Jos tulee, tämä ei ole ristiriidassa vaan hyvin sulautettavissa siihenkin ratkaisuun.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*