Työn sankari ei kannata olla, vaan koronatilanteen johdosta kotiin kannattaa jäädä jo matalalla kynnyksellä, mikäli flunssan oireita ilmaantuu.

Sosiaali- ja terveysministeriö sekä opetus- ja kulttuuriministeriö ovat antaneet suosituksen jäädä kotiin matalalla kynnyksellä, mikäli työntekijä on vastikään palannut epidemia-alueelta tai tuntee flunssan oireita. Tuoreen suosituksen tavoitteena on estää koronaviruksen laajeneminen ja ammattihenkilöstön sekä riskiryhmiin kuuluvien henkilöiden suojaaminen.

Suositus koskee sosiaali- ja terveydenhuollon, varhaiskasvatuksen ja koulutuksen sekä korkeakoulujen työnantajia ja henkilökuntaa kattaen sekä julkisen että yksityisen sektorin. Lisäksi suositetaan, että työntekijälle sallittaisiin omalla ilmoituksella esimerkiksi etätyön tekeminen työnantajan määrittelemäksi tarpeelliseksi ajaksi.

Kajaani eturintamassa

Kajaanissa päätettiin vastaavista toimenpiteistä sivistystoimen osalta jo viime viikolla. Linjaus koskee varhaiskasvatuksen, perusopetuksen, toisen asteen koulutusliikelaitoksen sekä Kajaanin ammattikorkeakoulun henkilökuntaa. Myös oppilaita on kehotettu jäämään matalalla kynnyksellä kotiin, mikäli flunssan oireita on havaittavissa. Tätä ohjeistusta on myös noudatettu varsin runsain mitoin.

-Minun tietojen mukaan tällä hetkellä kaupungin työntekijöistä on kolme henkilöä etätöissä tällä perusteella. He olivat vierailleet näillä THL:n määrittelemillä riskialueilla, Kajaanin kaupungin sivistysjohtaja Mikko Saari kertoo.

Kajaani teki omat linjauksensa matalan kynnyksen noudattamisesta varsin etupainotteisesti muuhun Suomeen verrattuna. Linjaukset saivatkin tuoreeltaan melkoisesti arvostelua yliammuttuna toimenpiteenä. Tilanteen pahentuessa valtakunnan tasolla on myös arvostelijoiden äänet vaienneet. Samassa yhteydessä päätettiin myös, ettei kajaanilaislapset pääse tänä keväänä ulkomaille leirikouluun tai luokkaretkelle.

-Ihan oikean päätöksen me viime viikolla teimme, vaikka siitä meitä arvosteltiinkin. Jo silloin oli nähtävissä, mihin suuntaan tämä tilanne tulee kehittymään, Saari toteaa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*