Kuva: Miska Puumala
Kainuun soten sosiaalialan erikoissuunnittelija Marja-Liisa Ruokolainen kehittää sosiaalityötä työkseen, ja hänen mielikuvassaan tulevaisuuden sosiaalihuollossa ja -työssä digitalisaatio on suurena apuna. Hänen mieleensä on jäänyt taannoinen seminaari, jossa puhuttiin muun muassa tekoälystä. Ihanteellinen asiakastietojärjestelmä olisi sellainen, jossa asiakkailta koottavan tiedon yhteyteen tulisi näyttöön perustuvaa teoriatietoa ja toimintaohjeita. - Sosiaalityöntekijä saisi tiedot, miltä kunkin asiakkaan tilanteen ennustettavuus ja riskiarviot näyttävät. Ohjelma kertoisi myös, millä tavoin vastaavanlaisissa tilanteissa on onnistuttu muualla.

Sosiaalityön ja sosiaalihuollon digitalisaatio on jäänyt terveydenhuollon jalkoihin. Mutta miten sähköiset välineet ylipäätään sopivat sosiaalityöhön? Tätä tutkitaan paraikaa, mutta Kainuussa asiaa ehdittiin jo kysyä.

Joukko ka...

Haluatko lukea enemmän? Kirjaudu sisään tilaajatunnuksillasi, tai tartu tarjoukseen ja tilaa tästä Kuntalehti kuukaudeksi maksutta!

Ensimmäinen kuukausi on ilmainen, jonka jälkeen saat kolme kuukautta tarjoushintaan yhteensä 19,90 €.

Voit perua tilauksen tarjousjakson päättyessä tai antaa sen jatkua normaalihintaisena. Tilaus jatkuu automaattisesti, ellei sitä peruta.

Kuntalehden digitilaajana saat pääsyn kaikkiin verkkosisältöihin, tähtijuttuihin sekä kattavaan näköislehtiarkistoon.

Haluatko uppoutua uutisiimme myös ilman päätelaitteita? Täydennä tilaustasi printillä! Tilaa printtilehti osoitteessa kuntalehti.fi/tilaa