kasvomaski suojakäsineiden peittämissä käsissä
Oulussa kouluissa ja kaupoissa ei enää suositella kasvomaskin käyttöä, mutta suurten yleisöjen konserteissa ja urheilutapahtumissa, joissa istumapaikkojen turvaväliä ei ole huomioitu, maskia tulee edelleen käyttää. Kuva: Pixabay

Oulu luopuu kasvomaskin käyttösuosituksesta kouluissa, työpaikoilla ja kaupoissa. Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koronakoordinaatioryhmä linjasi alueen palaamisesta perustasolle suotuisan tautitilanteen vuoksi, ja Oulun kaupungin johtoryhmä päätti myös maskisuosituksen palauttamisesta perustasolle.

Maskisuositus poistuu kohtalaisen ja vähäisen riskin tilanteissa, joihin kuuluvat mm. messut, hengelliset kokoontumiset, kirjastot, konsertit, teatterit, koulut, yliopistot, uimahallit ja päivittäistavarakaupat

Maskien käyttöä suositellaan edelleen joukkoliikenteessä, koronatestin yhteydessä, ulkomailta tullessa sekä sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle ja toimipisteissä vieraileville. Lisäksi maskia suositellaan käytettäväksi tilanteissa, joissa 1 metrin etäisyyden pitäminen on vaikeaa.

Maskisuositus on edelleen voimassa THL:n määrittelemien merkittävän tautiriskin tilanteissa. Näitä ovat mm. massakonsertit ja urheilukatsomot, joissa istumapaikkojen määrittelyssä ei ole turvavälejä huomioitu.

MainosMaskisuosituksen päivittämisestä huolimatta suositus etätyöstä sekä etäkokouskäytännöistä jää voimaan.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*