Pääkaupunkiseudulla yritetään kehittää matalankynnyksen perhepalveluja. (Kuva: Ville Miettinen)

Pääkaupunkiseudulla valmistellaan hanketta, jolla päästäisiin mukaan hallituksen kärkihankkeisiin kuuluvaan lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelmaan.

Hankkeessa on määrä kehittää lasten, nuorten ja perheiden matalan kynnyksen palveluita, lisätä hyvinvointia varhaiskasvatuksessa ja kouluissa sekä kehittää yhdessä tekemistä erityispalvelujen kanssa.

LAPE-kärkihankkeessa tavoitteeksi on määritelty nykyistä lapsi- ja perhelähtöisemmät, vaikuttavammat, kustannustehokkaammat ja paremmin yhteen sovitetut palvelut.

Palvelujen painopistettä halutaan siirtää kaikille yhteisiin ja ehkäiseviin palveluihin sekä varhaiseen tukeen ja hoitoon.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Pääkaupunkiseudulla valmisteltavassa pilottihakemuksessa keskittytään matalan kynnyksen palveluiden kehittämiseen eli perhekeskustoimintamalliin ja varhaiskasvatuksen, koulun ja oppilaitosten ottamiseen mukaan lapsen ja nuoren hyvinvoinnin tukemiseen.

Mukana valmistelussa ovat Espoo, Helsinki, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi ja Vantaa. Pilottiin kutsutaan mukaan järjestöjä, yrityksiä, seurakuntia ja korkeakouluja.

Hankkeesta lisää täällä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*