Pohjois-Suomessa on suunniteltu toimintamalli alueen 68 kunnan ja viiden sairaanhoitopiirin sosiaali- ja terveydenhuollon tietohallinnon yhteistyölle. Toimintamallia ollaan ottamassa käyttöön syksyllä 2014.

Toimintamalli on tarkoitus ottaa käyttöön myös muilla tulevilla sosiaali- ja terveysalueilla. Tavoitteena on, että yhteistyö saataisiin organisoitua kaikilla alueilla mahdollisimman nopeasti.

Toteutusta koordinoidaan Kuntaliiton yhteydessä toimivan AKUSTI-foorumin kautta. AKUSTI-foorumin tarkoituksena on synnyttää vakiintunut yhteistyön toimintamalli sosiaali- ja terveydenhuollon tietohallinnon kehittämiseen.

– Sote-järjestämislain toimeenpano saa aikaan suuria rakenteellisia muutoksia sosiaali- ja terveyspalveluiden tuotantotavoissa ja organisaatioissa. Uudistukset eivät onnistu ilman tietojärjestelmien ja tiedonkulun uudistamista, toteaa projektipäällikkö Minna Saario Kuntaliitosta.

– Alueemme uutta toimintamallia on valmisteltu yhdessä alueen sairaanhoitopiirien ja suurimpien kuntien kanssa. Oulun kaupunki ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri ovat olleet vetovastuussa. Tavoitteena on, että yhteistyömalli helpottaa alueen palveluntuottajien tietohallinnon kehittämistä yhtenä kokonaisuutena ja että se myös auttaa valmistautumista sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksiin, sanoo hallintoylilääkäri Juha Korpelainen Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiristä.

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*