Pohjois-Suomessa on suunniteltu toimintamalli alueen 68 kunnan ja viiden sairaanhoitopiirin sosiaali- ja terveydenhuollon tietohallinnon yhteistyölle. Toimintamallia ollaan ottamassa käyttöön syksyllä 2014.

Toimintamalli on tarkoitus ottaa käyttöön myös muilla tulevilla sosiaali- ja terveysalueilla. Tavoitteena on, että yhteistyö saataisiin organisoitua kaikilla alueilla mahdollisimman nopeasti.

Toteutusta koordinoidaan Kuntaliiton yhteydessä toimivan AKUSTI-foorumin kautta. AKUSTI-foorumin tarkoituksena on synnyttää vakiintunut yhteistyön toimintamalli sosiaali- ja terveydenhuollon tietohallinnon kehittämiseen.

– Sote-järjestämislain toimeenpano saa aikaan suuria rakenteellisia muutoksia sosiaali- ja terveyspalveluiden tuotantotavoissa ja organisaatioissa. Uudistukset eivät onnistu ilman tietojärjestelmien ja tiedonkulun uudistamista, toteaa projektipäällikkö Minna Saario Kuntaliitosta.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)– Alueemme uutta toimintamallia on valmisteltu yhdessä alueen sairaanhoitopiirien ja suurimpien kuntien kanssa. Oulun kaupunki ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri ovat olleet vetovastuussa. Tavoitteena on, että yhteistyömalli helpottaa alueen palveluntuottajien tietohallinnon kehittämistä yhtenä kokonaisuutena ja että se myös auttaa valmistautumista sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksiin, sanoo hallintoylilääkäri Juha Korpelainen Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiristä.

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*