Pirkanmaan sairaanhoitopiirin valtuusto teki maanantaina historiallisen päätöksen hyväksyessään lähivuosille mittavan uudistamisohjelman vuoteen 2020 asti.

Investointi tuo uudisrakennuksiin D ja L uudet, toimivat tilat niitä eniten tarvitseville potilasryhmille, keli lasten, nuorten, tuki- ja liikuntaelimistön sairauksista kärsivien sekä synnyttäjien, verisuonikirurgian ja toimenpideradiologian tarpeisiin.

Investointipäätös merkitsee myös, että TAYS Sydänkeskus Oy saa uuden rakennuksen. Lisäksi rakennetaan maanalainen pysäköintilaitos. Sydänsairaala ja pysäköintilaitos rakennetaan samassa yhteydessä sairaanhoitopiirin D- ja L -uudisrakennusten kanssa.

Vuoteen 2018 mennessä valmistuvien D- ja L-rakennusten kustannusarvio on 150 miljoonaa euroa, sydänsairaalan 30 miljoonaa ja pysäköintirakennuksen 25 miljoonaa euroa.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Investointipäätös syntyi valtuustossa yksimielisesti. Valtuutetut pitivät hanketta tärkeänä yli puolue- ja kuntarajojen niin potilaiden hoidon, sote-uudistuksen kuin työllisyydenkin näkökulmista.

Uudistamisohjelman on arvioitu tuovan työtä Pirkanmaalle kaikkiaan 3 300 henkilötyövuoden verran rakentamiseen, kuljetuksiin ja alihankkijoille.

– Tämä on Pirkanmaalla merkittävä askel eteenpäin. Tämän investoinnin avulla voimme palvella myös laajempaa aluetta kuin Pirkanmaata, totesi päätöksestä tuoreeltaan sairaanhoitopiirin valtuuston puheenjohtaja Arto Satonen.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*