Pirkanmaan käräjäoikeudessa on alkanut Pirkanmaan sairaanhoitopiiriä (PSHP) koskeva rikosasian käsittely, jossa on syytettynä kaksi sairaanhoitopiirin esimiestä tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta, PSHP tiedottaa.

Asianomistajana on sairaanhoitopiirin työntekijä, joka on syyttäjän mukaan kokenut epäasiallista kohtelua, kun hänet oli siirretty toisiin tehtäviin pois potilastyöstä.

Syyttäjän mukaan asianomistajan esimiehet eivät olisi riittävän ajoissa tunnistaneet tilanteen aiheuttamia epäkohtia asianomistajalle ja olisivat näin rikkoneet työturvallisuusmääräyksiä ja virkavelvollisuuttaan.

Rikosasiassa sairaanhoitopiiriin organisaationa kohdistuu vahingonkorvausvaatimus, jonka sairaanhoitopiiri kiistää.

Rikosasia on tullut vireille Pirkanmaan käräjäoikeudessa 24.3.2014. Syytteeseen liittyvät tapahtumat ajoittuvat vuosiin 2009-2012. Rikosasian vastaajina olevista kahdesta esimiehestä toinen on irtisanoutunut vuonna 2012 ja toinen siirtynyt sairaanhoitopiirissä eri tehtävään.

PSHP ei anna asiasta lausuntoja kesken oikeuskäsittelyn.

– Sairaanhoitopiirin näkökulmasta on erittäin valitettavaa, että asiaa ei ole saatu ratkaistua sisäisesti, tiedotteessa todetaan.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä