Etelä-Savon hyvinvointialueuudistuksessa mukana oleva turvallisuusasiantuntija Markku Pulkkinen vakuuttaa, että kunnat ovat pelastustoimen tärkeitä yhteistyökumppaneita uudistuksen toteuduttuakin. Kunnan viranomaisilla on pelastuslain mukaan velvollisuus osallistua pelastustoimintaan, antaa virka-apua ja toimia yhteistyössä onnettomuuksien ehkäisyssä. Kunnilla on myös edelleen velvollisuus osallistua väestönsuojelun suunnitteluun. Kuva: Lauri Rotko

Etelä-Savon pelastusalueen pääpaikassa Mikkelissä linjat ovat käyneet kuumina. Pelastusjohtaja Seppo Lokka toteaa ihmisten huolen väestönsuojelutiloista suorastaan räjähtäneen käsiin.

– Uhkakuvat ovat nyt Ukrainan sot...

Haluatko lukea enemmän? Kirjaudu sisään tilaajatunnuksillasi, tai tartu tarjoukseen ja tilaa tästä Kuntalehti kuukaudeksi maksutta!

Ensimmäinen kuukausi on ilmainen, jonka jälkeen saat kolme kuukautta tarjoushintaan yhteensä 19,90 €.

Voit perua tilauksen tarjousjakson päättyessä tai antaa sen jatkua normaalihintaisena. Tilaus jatkuu automaattisesti, ellei sitä peruta.

Kuntalehden digitilaajana saat pääsyn kaikkiin verkkosisältöihin, tähtijuttuihin sekä kattavaan näköislehtiarkistoon.

Haluatko uppoutua uutisiimme myös ilman päätelaitteita? Täydennä tilaustasi printillä! Tilaa printtilehti osoitteessa kuntalehti.fi/tilaa