Rantasalmen kunta solmii Terveystalon kanssa vuoteen 2020 ulottuvan sopimuksen sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottamisesta. Kunnanjohtaja Kristiina Järvenpään mukaan ratkaisulla halutaan turvata kunnolliset peruspalvelut kuntalaisille.

– Nykyinen terveydenhuollon palvelujen tuottaja Sosteri ei ole pystynyt tarjoamaan riittäviä palveluja. Eniten ongelmia on ollut perusterveydenhuollossa lääkäripalvelujen suhteen. Tämän sopimuksen kautta haluamme varmistaa kuntalaisille toimivat peruspalvelut, kunnanjohtaja Järvenpää kertoo.

Uuden sopimuksen myötä tällä hetkellä Juvan kaupungin Rantasalmelle tuottamat sosiaalipalvelut siirtyvät niin ikään Terveystalon kontolle.

Kalliit palvelut

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Vajaan 4000 asukkaan Rantasalmella terveydenhuollon kustannukset ovat valtakunnallista huippuluokkaa kalleuden suhteen. Kunnan sosiaali- ja terveysmenot olivat vuoden 2013 tilinpäätöksen mukaan lähes 17 miljoonaa euroa. Uuden sopimuksen myötä on arvioitu kustannusten jäävän 14–15 miljoonaa euroon ja koko sopimuskauden arvoksi tulevan 87 miljoonaa euroa.

Rantasalmi sanoi viime syksynä irti Itä-Suomen sairaanhoitopiirin kanssa tehdyn sopimuksen perusterveydenhuollon osalta. Koska irtisanominen tapahtui ennen Paras-puitelain jatkon voimaan astumista, niin valtiovarainministeriö ei ole puuttunut asiaan

– Me olemme toimineet voimassa olevien lakien ja asetusten mukaan, vakuuttaa kunnanjohtaja Kristiina Järvenpää.

Sote-uudistus huomioitu

Sopimuksessa on kunnanjohtajan mukaan huomioitu sote-uudistuksen eteneminen ja sote-palvelujen järjestämisvastuun mahdollinen muuttuminen vuoden 2017 alusta.

– Jos sote-uudistus etenee ja palvelujen järjestämisvastuu siirtyy pois kunnilta sote-alueille, niin tämä sopimus uudelle järjestäjälle, Järvenpää huomauttaa.

Terveystalon palvelukseen siirtyvän henkilöstön osalta noudatetaan liikkeenluovutuksen periaatteita, jolloin henkilöstö siirtyy ns. vanhoina työntekijöinä uuden palveluntuottajan palvelukseen. Siirtyvän henkilöstön määräksi on arvioitu noin sata.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*