Tarkoitus on koota kansalaisten sosiaalitoimen tiedot valtakunnalliseen rekisteriin samalla tavalla kuin terveysasiat. (Kuva: Ville Miettinen)

STM on aloittanut sosiaalihuollon kansallisen sähköisen asiakasasiakirja-arkiston valmistelun. Terveydenhuollossa on jo vastaava kansallinen terveysarkisto Kanta. Nyt valmisteltava sosiaalihuollon Kansa-arkisto on tarkoitus kytkeä sen yhteyteen.

Kansallisen arkiston tarkoitus on helpottaa tiedonvaihtoa sosiaali- ja terveydenhuollon eri toimijoiden välillä. Ministeriö on asettanut työryhmän valmistelemaan arkiston perustamista.

Päämäärä on, että kansalaisten on jatkossa helpompi ja turvallisempi saada tarvitsemaansa palvelua eri toimipisteistä. Asiakastyötä tekevien on tarkoitus saada saumattomasti käyttöönsä tarvitsemansa sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastiedot.

Tarkoitus on, että kansalaiset voivat myöhemmin tarkastella omia Kansaan tallennettuja asiakastietojaan suojatusti verkossa samalla tavalla kuin nyt Kanta-arkistossa.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Asetettu työryhmä valmistelee tarvittavat säädösmuutokset. Työryhmä valmistelee myös säännökset, jotka koskevat kansalliseen sähköiseen arkistoon tallennettujen sosiaali- ja terveydenhuollon potilas- ja asiakastietojen yhteiskäyttöä.

Tavoitteena on, että tulevaisuudessa lukuisat sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen käsittelyä koskevat erityissäännökset koottaisiin yhteen lakiin.

Työryhmän on määrä saada työnsä valmiiksi ensi vuoden toukokuun lopussa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*