Ilmakuva Savonlinnan keskussairaalsta
kuva: Sosteri
Savonlinnan keskussairaala.

Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän eli Sosterin hallitus päätti keskiviikkona ylimääräisessä kokouksessaan keskeyttää erikoissairaanhoidon yhtiöittämisen valmistelun. Kuntayhtymän hallitus päätti myös, että Sosteri valmistelee erikoissairaanhoidon vahvistamista ja mahdollista maakunta-sotea vain Pohjois-Savon suuntaan. Molemmat linjaukset menevät vielä yhtymävaltuuston päätettäviksi.

Sosteri päätti maaliskuussa käynnistää erikoissairaanhoidon yhtiöittämisen, mutta suuntaaminen kohti Pohjois-Savoa on ajamassa yhtiöittämisen ohi.

Sosterin hallituksen ylimääräinen kokous kutsuttiin koolle sen jälkeen, kun perhe-ja peruspalveluministeri Krista Kiuru, sd., ja kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero, sd., olivat vierailleet Sosterissa 28. elokuuta.

– Pääsimme yhteisymmärrykseen siitä, että Savonlinnan keskussairaalan tulevaisuus pystytään turvaamaan julkisella yhteistyöllä, eikä meidän tarvitse turvautua yksityistämiseen palveluiden säilyttämiseksi alueellamme, Sosterin hallituksen puheenjohtaja Pekka Nousiainen, kesk., sanoo Sosterin tiedotteessa.

Sosteri ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri ovat jo aloittaneet selvitystyön sairaanhoitopiirien mahdollisesta yhdistymisestä. Selvittelyn alla on muun muassa se, voidaanko Sosterin erikoissairaanhoito yhdistää osaksi Kuopion yliopistollista sairaalaa jo nykyisten lakien puitteissa.

– Toinen mahdollinen vaihtoehto etenemisessä on, että Sosterin jäsenkunnat päättävät liittyä Pohjois-Savon maakuntaan, jolloin valmistelu voitaisiin tehdä osana Pohjois-Savon maakunnan sote-valmistelua. Tämä on kuitenkin Sosterin jäsenkuntien asia, Sosterin kuntayhtymäjohtaja Panu Peitsaro sanoo.

Sosterin jäsenkuntia ovat Savonlinna, Enonkoski, Rantasalmi ja Sulkava. Ne kuuluvat Etelä-Savon maakuntaan.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Joroisten kunta näytti jo esimerkkiä ja
    vaihtaa maakuntaa Pohjois-Savoon 1.1.2020.

  2. Jos Savonlinnan seutu irtoaa sote-asioissa Pohjois-Savon osaksi, koko Etelä-Savon maakunnan tulevaisuus tulee kyseenalaiseksi. Tähän asiaan kannattaa suhtautua vakavasti ja miettiä vaihtoehtoja. Sosterin suunnanvaihdot ovat mielenkiintoisia kuntatutkimuksen kannalta.

    Savonlinnan seudun toimintaa ohjaa todellinen oikea pelko keskussairaalan asemasta. Miksi Mikkelin seutukunta ei toimi niin, että tämä vahvistuisi? Eikö molempien tulevaisuus olisi parempi yhtenä Etelä-Savona?

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*