lääkäri ja hoitajat terveysaseman käytävällä
Sosiaali- ja terveydenhuollon pelätään kaatuvan rahapulaan, mutta isompi ja ajankohtaisempi uhka on työvoimapula. Joensuun Niinivaaran terveysaseman ylilääkäri Tomi Kiiala sanoo, että työvoimapula tuntuu ajoittain selkänahassa asti. Työn sujuvoittamiseksi Niinivaaran terveysasemalla siirryttiin loppukesällä tiimimalliin, jossa lääkärin kanssa työskentelee eri alojen hoitajia, fysioterapeutteja ja jatkossa myös hammashoitaja, suuhygienisti ja sosiaalipuolen työntekijä. Kuvassa Kiiala palaverissa sairaanhoitaja Tarja Hämäläisen ja terveydenhoitaja Anna Hartikaisen kanssa. (Kuva: Riikka Hurri)

Kotoperäiset konstit eivät riitä täyttämään työpaikkoja, kun iso joukko sote-ammattilaisia jää lähivuosina eläkkeelle ja nuorten ikäluokat pienenevät.

Luvut ovat karuja. Koko maan eri ammattien työvoimatarve on vuodessa 62 000 ...

Haluatko lukea enemmän? Kirjaudu sisään tilaajatunnuksillasi, tai tartu tarjoukseen ja tilaa tästä Kuntalehti kuukaudeksi maksutta!

Ensimmäinen kuukausi on ilmainen, jonka jälkeen saat kolme kuukautta tarjoushintaan yhteensä 19,90 €.

Voit perua tilauksen tarjousjakson päättyessä tai antaa sen jatkua normaalihintaisena. Tilaus jatkuu automaattisesti, ellei sitä peruta.

Kuntalehden digitilaajana saat pääsyn kaikkiin verkkosisältöihin, tähtijuttuihin sekä kattavaan näköislehtiarkistoon.

Haluatko uppoutua uutisiimme myös ilman päätelaitteita? Täydennä tilaustasi printillä! Tilaa printtilehti osoitteessa kuntalehti.fi/tilaa