STM pyrkii levittämään eri puolilla maata kehitettyjä hyviä käytäntöjä koko maahan. (Kuva: Lasse Häkkinen)

Sosiaali- ja terveysministeriö haluaa levittää eri puolilla maata todetut hyvät käytännöt laajempaan käyttöön.

– Suomalaisten terveyttä edistävien elintapojen eteen on tehty työtä pitkään eri puolilla maata. On aika näyttää miten paljon puhutut hyvät käytännöt levitetään ja ennen kaikkea saadaan juurtumaan pysyviksi käytännöiksi osaksi arkea ja palveluja, sanoo perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula, kesk.

Sosiaali- ja terveysministeriö on jakanut usealle hankkeelle valtionavustuksia tähän tarkoitukseen. Rehula sanoo odottavansa konkreettisia tuloksia hyvitä käytännöistä.

Rehula haluaa nostaa valtionavustusta saaneiden hankkeiden joukosta esiin muutamia hyviä esimerkkejä, jotka voivat näyttää tietä myös muille, pienemmille hankkeille.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Suomen Mielenterveysseuran hankkeessa pyritään siihen, että eri alojen ammattihenkilöiden ja koko kansan osaaminen mielenterveysasioissa paranee. Osaamisen lisääntymisen ansiosta tulevaisuudessa entistä useampi mielenterveysongelmista kärsivä ihminen saisi tarvitsemaansa apua entistä nopeammin.

– Pahimmilta ongelmilta voidaan jopa välttyä ennaltaehkäisevän toiminnan ansiosta, Rehula muistuttaa.

Suomen Sydänliiton kymmenen vuotta edistämä Neuvokas perhe -hanke toimii sadassa Suomen kunnassa tukien neuvoloita ja kouluterveydenhuoltoa.

– Neuvolat ja kouluterveydenhuolto ovat avaintoimijoita kun lapsia ja nuoria opastetaan terveelliseen liikuntaan ja hyvään ravitsemukseen, Rehula toteaa.

Kaikkiaan tukea sai yhdeksän hanketta, muun muassa Utsjoen kunnan Ensiapu itsemurhavaarassa olevalle ‑hanke.

Sosiaali- ja terveysministeriö jakoi valtionavustuksia eri hankkeille yhteensä 6 615 000 euroa vuosille 2017−2018 hyvien käytäntöjen levittämiseen ja juurruttamiseen. Hyvät käytännöt pysyvään käyttöön ‑projekti kuuluu hallituksen Edistetään terveyttä ja hyvinvointia ja vähennetään eriarvoisuutta ‑kärkihankkeeseen.

Hankkeista lisää täällä.

 

 

 

 

 

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*