Elatusapusopimusten määrä kasvaa. (Kuva: Ville Miettinen)

Sosiaalitoimen vahvistamien elatusapusopimusten määrä on kasvanut jatkuvasti vuodesta 2007, selviää THL:n julkaisemasta tilastosta.

2014 Suomessa vahvistettiin runsaat 52 000 elatusapusopimusta. Se on noin 3 600 enemmän kuin edellisenä vuonna. Kasvua on seitsemän prosenttia.

Elatusapusopimuksella turvataan lapsen elatus, kun vanhemmat asuvat erillään, muuttavat erilleen tai avioliitto purkautuu.

Joka viidennessä sopimuksessa muutettiin aiempaa sopimusta. Muutos tarkoitti 2014 elatusavun alentamista 71 prosentissa tapauksista. Alennettujen elatusapusopimusten määrä on THL:n mukaan kymmenessä vuodessa yli kaksinkertaistunut. Korotettujen sopimusten määrä on vähentynyt.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Lapsen huollosta, asumisesta ja tapaamisoikeudesta vahvistettiin vajaat 48 000 sopimusta. Lapsenhuollosta sovittiin noin 34 000 kertaa, tapaamisesta runsaat 22 000 tapauksessa ja asumisesta vajaassa 19 000 sopimuksessa.

Valtaosassa eli 93 prosentissa huoltosopimuksista sovittiin yhteishuollosta. Äiti yksinhuoltajaksi sovittiin kuudessa ja isä vajaassa yhdessä prosentissa sopimuksista.

Isyyksiä vahvistettiin 2014 vajaat 24 000.

Lisää tietoa Lapsen elatus ja huolto -raportissa.

 

 

 

 


Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*