Turku antoi ensimmäisenä kaupunkina suosituksen kasvomaskin käytöstä joukkoliikenteessä. (Kuva: Pasi Leino)

Turun kaupunki suosittelee joukkoliikenteessä kasvomaskien käyttöä kaikille matkustajille. Turun tiedotteen mukaan ruuhka-aikoina busseissa voi olla täyttä, eikä turvavälejä ole mahdollista noudattaa.

– Mikäli mahdollista, matkustaminen kannattaa ajoittaa ruuhka-aikojen ulkopuolelle. Täsmennämme tarvittaessa ohjeistusta, jos kansallisia suosituksia tulee. Suosittelemme myös välttämään edelleen käteisen käyttöä ja käyttämään mobiililippua tai lataamaan matkakortin esim. nettilatauspalvelussa, Turku tiedottaa.

Kaupunki muistuttaa varovaisuudesta koulujen alkaessa ja koronatilanteen pahennettua. Keväällä opittuja hyvä käytäntöjä – käsihygieniaa, hihaan yskimistä ja sairaana kotiin jäämistä –  on syytä soveltaa edelleen, Turku muistuttaa.

– Jokainen meistä voi vaikuttaa suuresti siihen, miten epidemia nyt leviää vai saadaanko se yhdessä pidettyä hallinnassa, sanoo Turun kaupunginjohtaja Minna Arve

Turku on ensimmäinen kaupunki, joka linjaa maskisuosituksesta joukkoliikenteessä.

Torstaina Helsingin pormestari Jan Vapaavuori, Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä ja Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen sekä HUSin toimitusjohtaja Juha Tuominen ja HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi kiirehtivät yhteisessä tiedotteessaan valtakunnallista, selkeää linjausta maskisuositukseen.

– Olemme huolissamme tautitilanteen kehittymisestä. On tärkeää, että hyödynnämme riittävän varhain erilaisia keinoja voidaksemme torjua koronan kakkosaaltoa mahdollisimman tehokkaasti sekä välttää normaalia elämää ja elinkeinotoimintaa enemmän haittaavia järeitä rajoitustoimenpiteitä. Perusasioiden kuten turvavälien, käsihygienian ja omaehtoisten karanteenikäytäntöjen lisäksi pidämme tärkeänä, että myös mm. maskisuositusta valmistellaan pikaisesti, pormestari Jan Vapaavuori toteaa.

Lue myös: Ryhtyvätkö kunnat jakamaan maskeja ja kuka ne lopulta maksaa – THL:ltä ja ministeriöltä odotetaan yksityiskohtaisia tietoja

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä