Tietotyö rutiineineen kahmaisee jopa puolet erikoissairaanhoidon ammattilaisten, myös lääkäreiden työvuorosta, käy ilmi Tekesin rahoittamasta tutkimuksesta.

Lääkäreitä oli vastanneissa 557. Heistä lähes 30 % kertoi käyttävänsä yli kuusi tuntia työvuorosta tietokoneella tehtävään työhön.

Vastanneista 2 597 hoitajasta liki puolet, 46 %, käytti työvuorostaan neljä tuntia tietokoneella.

Lääkäreistä 83 % koki, että nykyiset tietojärjestelmät keskustelevat huonosti keskenään ja 67 % oli sitä mieltä, että samoja tietoja joutuu syöttämään useita kertoja eri järjestelmiin.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Tutkijat laskevat, että tutkimukseen osallistuneissa sairaanhoitopiireissä kaksinkertaisen tietojen kirjaamisen aiheuttamat palkkakustannukset ovat 54 miljoonaa euroa vuodessa.

Tutkimuksen tehneen Digital Workforce Nordic Oy:n mukaan kyseessä oli ensimmäinen laaja selvitys tietotyötä julkisessa terveydenhuollossa.

Tutkimukseen osallistui 5 754 henkilöä yhdeksästä sairaanhoitopiiristä, joiden henkilöstömäärä edustaa 64 prosenttia kaikkien sairaanhoitopiirien henkilöstöstä. Vastausprosentti oli 9,2%.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*