Asiakas- ja potilastietojärjestelmien uudistamiseen tähtäävä UNA-yhteistyö odottaa seuraavaa askelta, joka johtaisi ehdotuksiin mm. hankkeeseen liittyvien hankintojen toteutusmalleista.

Alkuvuodesta UNA-hankkeen rinnalla käynnistyneessä Hanko (Hyvinvointipalveluiden tietojärjestelmäkokonaisuuden uudistamisen valmistelu) -projektissa ollaan viimeistelemässä ehdotusta yhteistyön etenemispolusta sekä hankintojen toteutusmalleista.

Mukana olevat sairaanhoitopiirit ja suuret kaupungit kokoontuvat kesäkuun alussa luomaan linjoja yhteistyön jatkolle, ja kesäkuun puolivälissä on määrä päättää etenemissuunnitelmasta ja käsitellä alustavaa hankesuunnitelmaa.

Syyskuussa käynistyneeseen UNA-hankkeeseen osallistui noin 500 sosiaali- ja terveydenhuollon toiminnan ja ICT:n asiantuntijaa. Hankkeeseen osallistuneiden alueiden väestöpohja on yhteenlaskettuna noin 3,9 miljoonaa.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)UNA-määrittelyssä huomioitiin laajasti eri sosiaali- ja terveyspalveluiden tarpeet lähtien kotiin tuotavista palveluista aina yliopistotasoiseen sairaanhoitoon saakka. Määrittelyn ohjaavana tekijänä oli asiakkaan yksilöllinen palvelutarve ja siihen tuotettava joustava palveluprosessi, jota tuetaan tulevaisuuden sosiaali- ja terveydenhuollon järjestelmillä.

Hankkeen aikana tehtiin yhteistyötä mm. sosiaali- ja terveysministeriön, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, Kelan sekä Apotti-hankkeen kanssa ja toteutettiin tietojärjestelmätoimittajien kanssa tekninen vuoropuhelu.

UNA-hanke on toteutettu Kuntaliiton yhteydessä toimivan Akusti-tietohallintoyhteistyöfoorumin alla ja se on tähänastisista kuntien ja sairaanhoitopiirien yhteisistä tietojärjestelmähankkeista laajin.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*