Sote-alan merkittävimpiin haasteisiin kuuluu pula osaavasta työvoimasta. Pulan odotetaan pahenevan tulevina vuosina. Kuva: Pekka Moliis

Metropolia ja Tampereen ammattikorkeakoulu käynnistävät tammikuussa 2022 uuden kaksikielisen sairaanhoitajakoulutuksen maahanmuuttajille.

Opinnot aloitetaan englanniksi ilman suomen kielen taitotasovaatimusta. Suomen kielen osuus opetuskielenä vahvistuu kielitaidon karttuessa.

Sairaanhoitajakoulutuksessa yhdistyy monipuolinen käytännön työharjoittelu vahvaan teoreettiseen osaamiseen. Suomen kielen opetukseen satsataan erityisen paljon ja kielen opettelua on niin teoriaopintojaksoissa kuin harjoitteluissa. Opiskelijalla on valmistuttuaan valmiudet työskennellä suomen kielellä suomalaisessa terveydenhuollossa.

– Kulttuuri- ja kielitietoisuus helpottavat maahanmuuttajien asettumista työpaikoille. Lisäksi opiskelijoiden on helpompi sopeutua, jos työpaikalla on jo valmiiksi maahanmuuttajataustaisia hoitajia, Metropolian lehtori Päivi Rimpioja sanoo tiedotteessa.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Lehtori Anne Mäenpää TAMKista muistuttaa, että Suomi tarvitsee 30 000 uutta hoitajaa vielä tällä vuosikymmenellä.

– Tarkoituksenamme onkin löytää motivoituneita opiskelijoita ja saada kouluttautuneet jäämään Suomeen töihin, Mäenpää sanoo sanoo.

Sairaanhoitajakoulutus maahanmuuttajille syntyi Talent Boost -toimenpideohjelman rahoittamassa TOKASA-hankkeessa

Pilotin tarkoituksena on luoda koulutusmalli, joka voidaan laajentaa valtakunnalliseen käyttöön ja myös muihinkin tutkinto-ohjelmiin. 

Aiheesta aiemmin:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*