Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Timo Reina katsoo, että huoltovarmuuteen on kiinnitetty liian vähän huomiota sote-ulkoistuksissa. (Kuva: Seppo Haavisto)

Huoltovarmuuskeskus on huolissaan Suomen huoltovarmuudesta sote-uudistuksen myötä, kertoo Yleisradio.

Huoltovarmuuskeskuksen mukaan yksityisille toimijoille pitää asettaa samanlaiset vaatimukset kriisi- ja poikkeusoloihin varautumiseen kuin julkisella sektorilla on.

 

Huoltovarmuuskeskuksen johtaja Jyrki Hakola sanoo Ylelle, että varautumisvaatimukset olisi ulotettava myös varastointiin ja riittäviin henkilöstöresursseihin. Hakolan mukaan muutoin edessä voi olla tilanne, jossa kilpailuasema vääristyy tai varautumista ei tapahdu siinä määrin kuin yhteiskunta kriisitilanteissa edellyttää.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Hakolan mukaan Suomi on perinteisesti hoitanut varautumisen esimerkillisesti.

– Varmasti johtuu jo ihan meidän maantieteellisestä asemasta, koska ollaan täällä kaukana pohjoisessa, Hakola arvelee Ylelle.

Hän sanoo, että oman elementtinsä tulevaisuuden varautumiseen tuo se, että niin sanotut kyberuhat ja verkkohyökkäykset tulevat varmasti lisääntymään.

Yle kertoo, että myös Kuntaliiton varatoimitusjohtajan Timo Reinan mukaan varautumisen ja häiriötilanteiden huomioiminen on jäänyt varsin vähälle sote-uudistuksen valmistelussa ja tekeillä olevissa ulkoistuksissakin. Reina pitää tärkeänä, että vastuukysymykset käydään läpi.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*