Jos esitykset toteutuvat, kaupunkiin saadaan ensi vuonna koulupsykologi ja -kuraattori myös lukiolaisten käyttöön. Nyt näitä palveluita ei Kuopion lukioissa ole.

Lukiopsykologin ja -kuraattorin virkojen lisäksi kaupunki suunnittelee myös peruskoulujen psykologipalvelujen parantamista.

– Karttulan koulupsykologien ostopalvelusopimuksesta aiotaan luopua ja järjestää palvelut omana toimintana. Samalla hallintoa on tarkoitus keventää, jolloin vapautuu lisävoimaa kenttätyöhön, kertoo kasvun ja oppimisen tuen johtaja Pekka Puustinen Kuopion kaupungilta.

Lehden haastatteleman Puustisen mukaan kenttätyötä tekevien psykologien määrä kasvaisi näin peruskouluissa reilusta viidestä kuuteen ilman, että järjestely lisäisi kaupungin menoja.

Tällä hetkellä Kuopion koulupsykologien ja -kuraattorien määrä on reippaasti alle suositusten. Yleisen suosituksen mukaan kunnissa pitäisi olla 800 oppilasta koulupsykologia ja -kuraattoria kohden, mutta Kuopiossa heitä on työntekijöiden vastuulla noin kaksinkertainen määrä.

(KL)

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*