Helsingin kaupunginhallitus on hyväksynyt ensi vuoden talousarvioesityksen.

Kaupunginjohtaja Jussi Pajusen pohjaesitykseen tuli lisämenoja 9,9 miljoonan euron verran.

Suurin osa tästä on opetukseen suunnattu 7 miljoonan euron lisäraha. Sosiaali- ja terveystoimi puolestaan saa 2,5 miljoonaa euroa lisää ja pelastustoimi 0,4 miljoonaa.

Helsingin kokonaiskustannukset eivät kuitenkaan kasva, vaan lisäykset nipistetään olemassa olevista menoista, muun muassa kaupungin sisäisestä hallinnosta

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Keskuskirjastohankkeelle Helsingin kaupunginhallitus esittää varattavaksi 9 miljoonaa euroa lisää vuonna 2017 ja sama määrä vuonna 2018. Vastaavat säästöt tehdään liikenneväylien ja talonrakennuksen menoihin.

Vihreiden ja vasemmistoliiton mukaan lisäraha opetukseen turvaa koulunkäyntiavustajien aseman, joka on herättänyt Helsingissä vilkasta keskustelua, sekä perusopetuksen tuntikehyksen.

– Ajoimme vielä suurempaa panostusta opetukseen, mutta tämä on tässä taloustilanteessa hyvä saavutus, Helsingin vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Emma Kari sanoo.

– Olisimme halunneet kohdistaa budjetin sisällä siirtyvää noin kymmenen miljoonaan summaa sosiaali- ja terveyspalveluihin enemmän kuin enemmistön päätös oli, mutta pidimme nyt tehtyä 2,5 miljoonan euron lisäystä kuitenkin hyväksyttävänä, SDP:n ryhmäjohtaja Osku Pajamäki totesi

– Resursoimalla varhaiskasvatukseen ja koulukäyntiavustajiin takaamme sen, että pystymme antamaan tukea tarpeeksi ajoissa. Tämä on myös sosiaalipoliittisesti tärkeä saavutus, arvioi vasemmistoliiton Veronika Honkasalo.

Helsingin valtuusto käsittelee budjettia 12. marraskuuta.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*