Hevoset ja yhteiskunta -hanke on tuottanut kunnallishallinnon käyttöön kirjan Hevoset ja kunta – rajapintoja, jossa käydään läpi hevosen ja yhteiskunnan suhdetta.

Kirja pyrkii vastaamaan kunnallishallinnossa esiin nouseviin hevosalaa koskeviin kysymyksiin. Siinä käsitellään muun muassa ratsastustallin kaavoittamista ja ympäristömääräyksiä, virallisia hevosreittitoimituksia, hevosen käyttöä kuntoutuksessa sekä hevostapahtumien aluetaloudellisia vaikutuksia.

Teos kertoo myös, missä ja miten Suomen 75 000 hevosta asuvat.

– Kannustan kaikkia virkamiehiä ja päättäjiä lukemaan tämän kirjan, sanoo kunta- ja liikenneministeri Paula Risikko sanoo.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)– On hienoa, että hevosalan asiat on vihdoin koottu yksiin kansiin.
Teoksen on julkaissut Hevoset ja yhteiskunta -projekti, joka kokoaa ja välittää tietoa hevosalasta erityisesti kuntasektorille. Hanke toimii Uudellamaalla ja Hämeessä.
Toteuttamisesta vastaa Hippolis – Hevosalan osaamiskeskus ry, ja sen rahoittajat ovat Hämeen ja Uudenmaan ELY-keskukset, EU-osarahoitteinen Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma sekä Forssan Seudun Kehittämiskeskus.

– Hevosala on myös yksi maaseutua aidosti elävöittävä ala. On hyvä, että hevosalan mahdollisuudet otetaan kunnissa käyttöön. Alalla on paljon annettavaa, sanoo Hippoliksen projektipäällikkö Anne Laitinen muistuttaa.
Kirja on netissä sähköisesti ladattavissa osoitteessa: www.hippolis.fi/hevosetjakunta .

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*