Kuva: Sonja Eloranta
Työläkejärjestelmien yhdistyminen on mahdollista, Timo Kietäväinen sanoo.

Laaja-alaisen työryhmän valmistelema yksimielinen esitys kunnallisen ja yksityisen työeläkejärjestelmän yhdistämiseksi on Kevan toimitusjohtaja Timo Kietäväisen mukaan mahdollista toteuttaa.

Kietäväinen puhui asiasta Keva-päivässä Helsingissä torstaina.

Työryhmän esitys on parhaillaan lausuntokierroksella. Mietinnössä jäi vielä paljon asioita jatkovalmistelussa ratkaistavaksi.

– On tärkeää saada selkeä kirjaus seuraavan hallituksen ohjelmaan yhdistymishankkeen etenemisestä, ja siitä, että jatkovalmistelu tehdään laaja-alaisessa valmisteluorganisaatiossa, Kietäväinen sanoi.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Uudistus merkitsisi toteutuessaan nykyisen Kevan jakautumista TyEL-Kevaan ja kunta-alan aiemmin kertyneestä lisäturvasta huolehtivaan Julkis-Kevaan, joka hoitaisi myös valtion, kirkon ja Kelan henkilöstön eläkkeitä.

– Työeläkejärjestelmien yhdistäminen on ainoa keino saada pitkähkön siirtymävaiheen jälkeen kuntatyönantajan eläkemaksut yksityisen tasolle, Kietäväinen korosti.

Kietäväisen mukaan työntekijöiden maksut ovat samalla tasolla molemmissa järjestelmissä eikä uudistus tuo niihin muutosta. Uudistus ei myöskään vaikuta eläkkeellä tai työelämässä olevien tai työelämään tulevien eläkekertymiin.

– Uudistuksen toteuttaminen vaatii aikaa. Työryhmässä hahmoteltu vuosi 2027 on ensimmäinen mahdollinen ajankohta, jolloin TyEL-Keva voi tulla TyEL-markkinoille, Kietäväinen korosti.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*