Lastentarhanopettaja Jenni Latvala hämmästelee kotihoidon tuesta käytävää keskustelua. Jos vanhempi jää kotiin, se on outoa, jos vie lapsen varhaiskasvatukseen, kummastellaan, että noinko pienenä. Mikä sitten on se hyvä, hän kysyy. Latvalan ja hänen puolisonsa Sami Saaren kaksivuotias Eino-poika aloittaa päivähoidossa elokuussa, jolloin Latvala palaa töihin. Kotikaupunki Lapua maksaa kotihoidon tuen kuntalisää 300 euroa kuukaudessa. Isoista kunnista moni on joko leikannut tukea reippaasti tai lopettanut sen kokonaan. Esimerkiksi Helsingissä kuntalisän rajaaminen alle yksivuotiaisiin on herättänyt runsaasti keskustelua. Kuntalisän palauttamista on jo vaadittu, joten se nousee yhdeksi kuntavaalien aiheeksi. Kuva: Timo Aalto.

Kaksivuotias Eino-poika on juuri viety päiväunilleen.

Äiti Jenni Latvala saa hengähtää hetken.

Lastentarhanopettaja Jenni Latvala on tyytyväinen kotihoidon tuen saaja. Hän on ollut kotona kaksi vuotta Einon kanssa. Kotikaup...

Haluatko lukea enemmän? Kirjaudu sisään tilaajatunnuksillasi, tai tartu tarjoukseen ja tilaa tästä Kuntalehti kuukaudeksi maksutta!

Ensimmäinen kuukausi on ilmainen, jonka jälkeen saat kolme kuukautta tarjoushintaan yhteensä 19,90 €.

Voit perua tilauksen tarjousjakson päättyessä tai antaa sen jatkua normaalihintaisena. Tilaus jatkuu automaattisesti, ellei sitä peruta.

Kuntalehden digitilaajana saat pääsyn kaikkiin verkkosisältöihin, tähtijuttuihin sekä kattavaan näköislehtiarkistoon.

Haluatko uppoutua uutisiimme myös ilman päätelaitteita? Täydennä tilaustasi printillä! Tilaa printtilehti osoitteessa kuntalehti.fi/tilaa