Kuntaliitto pitää myönteisenä, että valtiovarainministeriö esitti budjettiehdotuksen tiedotustilaisuudessa, että valtio sovittelee kilpailukykysopimuksen hyötyjen leikkaamista kunnista.

– Tämänpäiväisen tiedon perusteella on vielä epäselvää, mitkä ovat kilpailukykysopimuksen vaikutukset kuntataloudelle käytännössä, Kuntaliiton pääekonomisti Minna Punakallio kommentoi valtiovarainministeriön ehdotusta ensi vuoden talousarvioksi Kuntaliiton tiedotteessa.

– Kuntatalouteen vaikuttaa sovitusti kiky-valtionosuusleikkaukset. Lisäksi kunnat menettävät verotuottoja palkansaajien maksumuutosten takia. Tämän kaiken yhteisvaikutuksena on riskinä, että kuntien veronkorotuspaineet kasvavat, Punakallio muistuttaa.

Sipilän hallitusohjelmassa on sitouduttu vahvistamaan kuntataloutta lukuisin toimin niin, että kuntien alijäämä pienenee noin 0,5 prosenttiin bruttokansantuotteesta vuonna 2019.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)– On varmistettava, että kilpailukykysopimuksen toteuttaminen ei vaaranna tätä hallituksen asettamaa tavoitetta, Punakallio sanoo.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*