Kuntamarkkinnoin Suomen mestari julkistetaan Kuntamarkkinoilla 9. syyskuuta. (Kuva: Ville Palmu)

Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailun finalistit on valittu. Tuomaristo valitsi 49 ehdotuksesta finaaliin Iisalmen kaupungin, Kymsoten, Pohjois-Karjalan maakuntaliiton, House of Lapland Oy:n sekä Vaasan seudun työt.

Kuntaliiton tiedotteen mukaan kilpailun tuomaristo arvioi töitä erityisesti niiden tuloksellisuuden perusteella suhteessa tavoitteisiin ja budjettiin.

– Markkinoinnin pitkäjänteisyys ja liittyminen kunnan strategiaan on tärkeätä, mutta myös käytännön toteutus ja kohderyhmien oikea valinta, tiedotteessa todetaan.

Tuomariston mukaan kilpailun parhaimmistossa näkyy, että yhteistyö ja asukkaiden osallistaminen ovat hyvin toimivan markkinoinnin takana.

Kilpailuun osallistujia kuvaillaan monipuolisiksi. Mukana oli kansainvälistä matkailumarkkinointia ja väkivallan vastaista kampanjointia sekä lääkärien rekrytointia ja kirjastopalveluja. Vaikuttajamarkkinointi lisääntyy muun muassa kuntaan muuttavien bloggarien avulla. Hyvää perustyötä tehdään brändien, verkkosivustojen ja palvelukampanjoiden parissa.

Finalistit:

Emme odota ihmeitä. Teemme niitä. – Iisalmen kaupunki

Kymsoten prototyypit – Kymsote

Pohjois-Karjalan asukasmarkkinointi – Pohjois-Karjalan maakuntaliitto

Sound of Lapland – House of Lapland Oy

Vaasa.fi – seudullinen verkkopalvelu – Vaasan kaupunki, VASEK, Visit Vaasa, Merenkurkun maailmanperintö ry

Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailu järjestettiin nyt 15. kerran kaikille kuntataustaisille organisaatioille. Kilpailun tarkoituksena on vahvistaa kuntien, seutujen ja alueiden markkinointi- ja viestintäosaamista sekä jakaa hyviä käytäntöjä. Kilpailun takana ovat kunta- ja seutumarkkinoinnin kehittämistyötä tekevät järjestöt: Suomen Kuntaliitto, Suomen Elinkeino- ja Kehitysyhtiöt SEKES sekä Suomen matkailuorganisaatiot SUOMA.

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat toiminnanjohtaja Sanna Laakkio MARK Suomen Markkinointiliitto ry:stä, toiminnanjohtaja Jaakko Helenius Suomen Elinkeino- ja Kehitysyhtiöt SEKES ry:stä, toiminnanjohtaja Hannu Komu Suomen matkailuorganisaatiot SUOMA ry:stä, tutkimusjohtaja Teemu Moilanen Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta, asiantuntija Ida Müller työ- ja elinkeinoministeriöstä ja viestinnän erityisasiantuntija Jari Seppälä Kuntaliitosta.

Kilpailun palkinnot jaetaan Kuntamarkkinoiden yhteydessä Helsingissä 9. syyskuuta.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*