Lappeenranta on Etelä-Karjalan maakuntakeskus, joka sijaitsee Saimaan vesistöalueen etelärannan ja Venäjän rajan välisellä alueella. Kuva: Pixabay

Valtion ja kaupunkien kumppanuuksien kehittäminen jatkuu itäisessä Suomessa Joensuun, Lappeenrannan ja Imatran rajakaupunkien yhteistyöllä.

Työ- ja elinkeinoministeriön tiedotteen mukaan ryhmän työssä otetaan huomioon hallituksen käynnistämä itäisen Suomen ohjelmatyö.

Valtion ja Joensuun, Lappeenrannan ja Imatran kaupunkien erityiseen teemaan pohjautuvaa yhteistyötä jatketaan pääministeri Petteri Orpon hallituksen toimikauden ajan.

Ryhmän puheenjohtaja on kunta- ja alueministeri Anna-Kaisa Ikonen. Ryhmän jäsenet ovat Joensuun kaupunginjohtaja Jere Penttilä, Lappeenrannan kaupunginjohtaja Tuomo Sallinen ja Imatran kaupunginjohtaja Matias Hilden.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)– Itäiset kaupungit kohtaavat tässä ajassa monia, sijainnistaan johtuvia haasteita, kunta- ja alueministeri Anna-Kaisa Ikonen sanoo.

– On hyvä, että pääsemme keskustelemaan yhdessä näiden haasteiden ratkomisesta ja kaupunkien tulevaisuuden kehittämisestä, Ikonen jatkaa ministeriön tiedotteen mukaan.

Ohjelmatyö taustalla

Yhteistyössä ovat esillä taloudellisen kasvun, alueellisen elinvoiman, investointien vauhdittamisen, osaamisen kehittämisen ja työvoiman saatavuuden näkökulmat. Nämä näkökulmat ovat olleet myös hallituksen helmikuussa käynnistyneen itäisen Suomen ohjelmatyön tavoitteita.

Nyt sovitetaan rajakaupunkien kumppanuuden teemat yhteen ohjelmatyön tavoitteiden kanssa.

Uudenlaiset kumppanuudet pohjaavat pääministeri Petteri Orpon hallitusohjelmaan.

Lisäksi ministeriön tiedotteessa kerrotaan, että yhteistyön teemat valitaan yhdessä kaupunkien kanssa, kaupunkien aloitteiden perusteella.

Valtion ja kaupunkien uudenlaisia kumppanuuksia on jo käynnistetty. Tällaisista kumppanuuksista ovat esimerkkeinä elinvoimakumppanuus Jyväskylän, Lahden ja Kuopion kanssa sekä teemakumppanuus kahdentoista keskisuuren kasvukaupungin kanssa.

Viime syksynä aloitettiin kuuden suurimman kaupungin kanssa strateginen yhteistyöallianssi, tiedotteessa kerrotaan.

Lue myös:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*