Kuva: Ville Miettinen

Hallinnon ja aluekehityksen ministerityöryhmä on nimennyt Äänekosken seutukunnan ja Viitasaari-Pihtiputaan korkeampiin yritystukiin oikeutetuiksi alueiksi. Alueet ovat jo nyt äkillisen rakennemuutoksen alueita.

– Päätöksellään hallitus tukee Viitasaari-Pihtiputaan ja Äänekosken seutuja uusien työpaikkojen syntyä ja elinkeinorakenteen uudistumista. Työllisyystilanne on alueella ollut jo pidempään heikko. Ratkaisu oli perusteltu, ja sitä on alueella kovasti toivottu, työministeri Lauri Ihalainen sanoo valtioneuvoston tiedotteessa.

– Rakennemuutostilanteissa ratkaisevaa on, ettei käperrytä paikalleen. Uskon, että Viitasaari-Pihtiputaalla ja Äänekoskella on täydet edellytykset uusien työpaikkojen luomiseen, Ihalainen jatkaa.

Hallinnon ja aluekehityksen ministerityöryhmä katsoi, että Viitasaari-Pihtiputaalla ja Äänekosken alueella on valmiuksia hyödyntää korkeampaa yritystukea.

MainosPäätöksellä mahdollistetaan muun muassa Äänekoskelle suunnitteilla olevan biotuotantolaitoksen laajempi tuki. Samalla vauhditetaan myös muiden alueen yritysten investointeja.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*