Kuva: Ilkka Loikkanen

Koronan kasvattaman nuorisotyöttömyyden hoidossa ei saa käydä kuten on käynyt aiemmin mm. laman aikana, että nuoria jää suurin joukoin työttömiksi pitkäksi aikaa, jonka tilanteen vaikutukset näkyvät pitkälle, sanoo Vantaan kaupungin työllisyyspalvelujen johtaja Susanna Taipale-Vuorinen Kuntalehden uudessa podcastissa.

– Meidän pitäisi pystyä puuttumaan tähän ja luoda tapoja, joilla tavoitamme jokaisen alle 25-vuotiaan, alle 29-vuotiaan. Mielestäni se ei ole mahdoton tehtävä. Miten me sen teemme, sitä juuri mietitään.

Taipale-Vuorinen ja hallitusneuvos Jan Hjelt työ- ja elinkeinoministeriöstä pohtivat podcastissa kuntien työllisyyskokeiluja, jotka käynnistyvät maaliskuussa.

Keskustelussa käydään läpi mm. kokeilujen roolia työllisyyden hoidon suuressa suunnitelmassa, kuntien toivetta kokeilun linjaamisesta pysyväksi toiminnaksi, koronan vaikutusta sekä tulosten mittaamisen tärkeyttä.

MainosTaipale-Vuorisen ja Hjeltin mukaan kokeiluissa tulisi päästä aitoon yhteistyöhön ja keskusteluyhteyteen kunnan ja TE-toimiston välillä, jotta myöhemmin linjattavasti pysyvästä työllisyyden hoidon mallista tulisi mahdollisimman toimiva.

Jan Hjeltin mukaan erityisen tärkeää on hyvin kulkeva tieto siitä, mikä toimii ja mikä ei toimi.

-On ymmärrettävä, mistä hyvät kokemukset alueella tulevat, ettei käy niin, että lähdetään skaalaamaan valtakunnan tasolla sellaista, joka toimii vain yhdessä kunnassa.

Kuntalehden podcast on kuunneltavissa Spotifyssa, iTunesissa ja SoundCloudissa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*