Salon kaupunginjohtaja Antti Rantakokko luottaa Salon nousevan tuhkasta. Osaaville ihmisille on yhä kysyntää. (Kuva: Salon kaupunki/Jarno Lindholm)

Kännyköistään Salo tunnetaan. Nokian suuruuden ajat kaupungissa ovat enää pelkkä muisto, mutta jäljellä on suuri joukko korkeasti koulutettua vapaata henkilökuntaa. Näiden osaavien ihmisten ympärille kaupunki on rakentamassa uutta nousua.

Tänään kaupungissa on meneillään jo kolmas tilaisuus tälle vuodelle, jossa yhdistetään osaajia ja heitä kaipaavia korkean teknologian yrityksiä. Salo – Connecting Things – tapahtumassa kohtaa sata yritystä ja 700 osaajaa.

-Meille on tullut muutamia todella mielenkiintoisia yhteydenottoja isoilta kansainvälisiltä toimijoilta, mutta nimistä ei voi puhua mitään. Erittäin mielenkiintoisia neuvotteluja on kuitenkin käynnissä, vakuuttaa Salon kaupunginjohtaja Antti Rantakokko.

Kotimaisen kännykkäbisneksen raunioille on jo syntynyt uusia startup-yrityksiä. Samoin entiset nokialaiset ovat lähteneet työstämään bisnesideoitaan oman tukiohjelman puitteissa.

MainosOsaamiskeskus kiikarissa

Iso panostus on oman osaamiskeskuksen luominen. Kännykkätehtaan jäljiltä jääneet huippunykyaikaiset tilat mahdollistavat monipuolisen korkeaan teknologiaosaamiseen pohjautuvan osaamiskeskuksen perustamisen, jossa yhdistyy bisnes ja tutkimus.

-Jollain tavalla kaupunki tulee olemaan osaamiskeskuksessa mukana, mutta etsimme siihen luonnollisesti ulkopuolisia kumppaneita. Alue on valtava ja potentiaali on suuri. Osaamiskeskuksen toimintamuotoa haetaan parhaillaan, Rantakokko toteaa.

Salo on saanut osansa valtion äkillisen rakennemuutoksen rahavirroista. Suoraan kaupungin kassaan parikymmentä miljoonaa ei tupsahda, vaan raha kanavoituu alueelle valtion rahoitusinstrumenttien kanssa.

-Pk-yritysten käynnistymiseen valtion rahoituksella on merkitystä, mutta ne todella isot kalat tulevat tänne ennen kaikkea huippuosaavan henkilökunnan perässä. Ja sitä väkeä meillä on vapaana, kaupunginjohtaja Antti Rantakokko painottaa.

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*