Opetusalan ammattijärjestö OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen ei hyväksy vientisektoria palkankorotusten määrittäjäksi Ruotsin mallin mukaisesti, kertoo Savon Sanomat.

– Meille ehdotus ei todellakaan käy. Sen seurauksena opettajien ja muiden julkisen sektorin työntekijöiden palkkakehitys heikkenisi entisestään yksityiseen sektoriin verrattuna, Luukkainen sanoo Savon Sanomissa.

Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen johtaja Juhana Vartiainen ja Ruotsin entinen valtiovarainministeri Anders Borg esittivät viime viikolla, että vientisektori määrittäisi vastaisuudessa palkankorotusten korkeimman mahdollisen tason. Luukkaisen mukaan muutos merkitsisi sitä, että julkiselle sektorille menisivät töihin vain ne, jotka eivät yksityiselle sektorille pääse.

– Ruotsissa ilmiö on jo havaittavissa ja siellä esimerkiksi opettajista on pulaa ja opettajankoulutukseen on hyvin vähän hakijoita, Luukkainen sanoo.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Luukkainen torjuu myös väitteen, että julkisella sektorilla olisi saatu parempia palkankorotuksia kuin yksityisellä sektorilla.

– Tilastot osoittavat yksiselitteisesti, että yksityisen sektorin ansiokehitys on ollut parempi. Syynä on liukumat eli sopimuskorotusten päälle maksetut ylimääräiset korotukset.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*