Raahe on yksi Suomen 57 seutukaupungista, jonka tunnettuutta ja vetovoimaa tutkitaan tammi-helmikuussa toteutettavan kyselytutkimuksen avulla. Kuva: Raahen kaupunki

Seutukaupungit toteuttavat vetovoimatutkimuksen, jolla selvitetään niiden tunnettuutta sekä seutukaupunkeihin liittyviä mielikuvia.  

Tutkimuksen tarkoituksena on auttaa kaupunkeja kehittämään tunnettuutta ja vetovoimaa, ja saavuttaa sitä kautta lisää elinvoimaa. 

–Tulevaisuuden kaupunkien ja kuntien yksi tärkein pääoma on maine. Mainetekijöillä ratkaistaan asukkaiden ja teollisuuden sijoittuminen, seutukaupunkiverkoston puheenjohtaja, Raahen kaupunginjohtaja Ari Nurkkala toteaa tiedotteessa. 

Maamme teollisuudesta merkittävä osa sijaitsee seutukaupungeissa. Teollisuuden kriittisin tuotannontekijä on nykyään osaavan työvoiman saatavuus. 

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)–Sen takia on erittäin tärkeää selvittää seutukaupunkien vetovoimatekijät, ja siten tietoon perustuvan päätöksenteon pohjalta parantaa kaupunkiemme imagoa ja turvata Suomen teollisuuden tulevaisuus. 

Edellinen seutukaupunkien vetovoimatutkimus toteutettiin keväällä 2019. Nyt tehtävään tutkimukseen on lisätty kysymyksiä, joilla selvitetään, miten korona-aika on vaikuttanut seutukaupunkien houkuttelevuuteen mahdollisina asuinpaikkoina. 

Seutukaupunkiverkostossa on mukana 57 kaupunkia. Ne ovat oman talous- ja palvelualueensa keskuksia tai keskuspareja.  

Kyselytutkimuksen toteuttaa Innolink tammi-helmikuussa. 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*