Kuntaliiton pääekonomisti Minna Punakallio sanoo, että tulevat päättäjät aloittavat valtuustokautensa huonosti ennustettavissa olevassa tilanteessa. - Tulevaisuuden ennustaminen on aina epävarmaa, mutta nyt se on superepävarmaa. Koronan vaikutusten kanssa joudutaan elämään vielä jonkun aikaa. Kuntien näkymiä ruotivat Kuntalehdessä myös kunnallistalouden emeritusprofessori Pentti Meklin, pääekonomisti Heidi Schauman Swedbankista, hallintotieteiden tohtori Eero Laesterä konsulttiyhtiö FCG:stä, Tampereen yliopiston julkisen talousjohtamisen yliopistonlehtori Lotta-Maria Sinervo ja ylijohtaja Jani Pitkäniemi valtiovarainministeriöstä. (Kuva: Liisa Takala)

Pitäisikö eri kunnilla olla erilaisia tehtäviä? Entä onko pian luvassa hurja määrä uusia kuntaliitoksia? Kuusi talousviisasta kokosi näkemyksensä tulevasta sekä muotoili terveisensä kuntien johdolle ja tuleville päättäjille. Vaikka sote-uu...

Mahtavaa, että olet kiinnostunut Kuntalehden tuottamasta jutusta. Olethan jo tilaaja?

Tilaamalla Kuntalehden digipalvelun saat rajoittamattoman pääsyn palvelun sisältöön. Kirjaudu sisään tai tilaa digipalvelu.