KUVA: VILLE MIETTINEN
Tampereen valtuustolla oli maratonkokous ennen talousarviopäätöstä.

Tampere hyväksyi pormestari Lauri Lylyn ehdotuksen 20,55 kunnallisveroprosentiksi lähes kymmenen tuntia kestäneiden puheiden ja äänestysten jälkeen. Korotusta kunnallisveroon tuli 0,5 prosenttiyksikköä.

Valtuusto aloitti kokouksensa jo aamuyhdeksältä. Valtuustokokouksen alussa Lyly nosti puheensa pääkohdaksi muun muassa ratikan, jonka rakentamista hän haluaa jatkaa määrätietoisesti.

Kokousta polveilevine keskusteluineen pääsi seuraamaan verkosta suorana, mutta mielenkiintoista oli seurata keskustelujen kulkua myös sosiaalisessa mediassa.

Keskustan Vilhartti Hanhilahti tiivisti tunnelman kokouksen jatkuttua tuntikausia toteamalla Twitterissä, että ”näistä voisi julkaista runkokirjan otsikolla #trevaltuusto ja myyntivoitot henkilökunnan virkistys- ja tykykassaan.

MainosApulaispormestari Jaakko Stenhäll (vihr.) viestitti, kuinka ”perussuomalaisten ryhmäpuheissa pistää silmään se, että palveluista halutaan pitää kiinni mutta tulopohjaa ei haluta turvata. Tältä näyttää kylmä ja ontto populismi”. Hän huomautti myös, kuinka ”Tampereen valtuustossa asetetaan vastakkain kansalaissota- ja Lotta Svärd -patsashankkeet. Ok boomer.” (= okei, suuren ikäluokan edustaja).

Vasemmiston Milka Hanhela antoi kiitoksia demareiden Pekka Salmelle, joka ”tykitteli ryhmäpuheenvuorossa tutkimustietoa pöytään kokoomuksen veropopulismin vastapainoksi. Tällä tavalla päätöksiä pitää puntaroida: arvioimalla hyödyt ja haitat, ei kuviteltuja”.

Keskusteluissa perussuomalaisten Sakari Puisto oli kommentoinut, kuinka Tampereen investointipäätöksiä on tehty liian pitkään ideologisin perustein tai jopa suorastaan fiilisten perusteella. Hänen mukaansa ei ole ymmärretty tarkastella tilannetta talousrealismin varsinaisessa merkityksessä.

 

 

 

 

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*