Kuva: Ville Miettinen
Terveystalo luopuu yrityksestä Latviassa osana Suomeen keskittyvää strategiaansa.

Terveystalo myy Latvian Riiassa olevan tytäryhtiönsä liiketoiminnan. Yhtiö kertoo asiasta verkkosivullaan. Yhtiön talousjohtajan Ilkka Laurilan mukaan kaupalla jatketaan keskittymistä ydintoimintaan Suomessa ja vapautetaan pääomia liiketoiminnan kehittämiseen.

Terveystalon tytäryhtiö on nimeltään Ava Clinic, ja se tarjoaa gynekologisia palveluja, synnytystoimintaa sekä hedelmöityshoitoja. Yrityksessä työskenteli vuonna 2017 keskimäärin 13 työsuhteista työntekijää ja yksikön liikevaihto vuonna 2017 oli noin kolme miljoonaa euroa, eli sillä ei ole ollut kovin suurta roolia yhtiön 690 miljoonan euron liikevaihdossa.

Ostaja on Eugin-konserni. Se on Terveystalon mukaan Euroopan toiseksi suurin hedelmöityshoitoihin keskittynyt konserni.

Terveystalo on yksi Suomen suurista valtakunnallisista sote-alan toimijoista. Se on listattu Helsingin pörssiin. Muita valtakunnallisesti merkittäviä sote-alan yrityksiä ovat Mehiläinen ja Pihlajalinna. Kaikki ovat kasvaneet nopeasti erityisesti yritysostoin viime vuosina. Esimerkiksi Terveystalo käytti viime vuonna yli 200 miljoonaa euroa nettoinvestointehin. Pihlajalinna antoi kesäkuussa tulosvaroituksen.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Attendo-kauppa odottaa hyväksymistä

Terveystalo sopi toukokuussa ostavansa Attendolta sen terveyspalvelut. Attendo ilmoitti jo aiemmin keskittyvänsä hoivapalvelujen järjestämiseen. Kauppa on vielä kilpailuviranomaisten käsittelyssä. Kilpailu- ja kuluttajavirasto voi hyväksyä yrityskaupan sellaisenaan, määrätä ehtoja sen hyväksymiselle tai esittää, että markkinaoikeus kieltää yrityskaupan. Kilpailuviranomaisten ratkaisun on määrä tulla syksyllä.

Attendo kertoi kauppahinnaksi 233 miljonaa euroa. Nyt myydyn Latvian-toiminnon hintaa Terveystalo ei ole julkistanut.

Terveystalolla on sen oman ilmoituksen mukaan 180 toimipaikkaa eri puolilla Suomea. Viime vuonna yrityksessä asioi 1,2 miljoonaa yksittäistä asiakasta. Terveystalossa toimii noin 9 000 työntekijää, joista puolet on itsenäisiä ammatinharjoittajia.

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*