Kesätyöntekijöitä palkataan Turussa muun muassa aluepelastuslaitokselle, päiväkoteihin ja leirintäalueelle. Kuva: Seppo Haavisto

Turun kaupunki ilmoitti keskiviikkona, että se pystyy sittenkin palkkaamaan nuoria kesätyöntekijöiksi. Vielä aiemmin keväällä Turku oli yksi kunnista, jotka joutuivat peruuttamaan kesätyöntekijöiden palkkaamisen koronapandemiasta johtuen.

Koronarajoitusten lieventyessä kesätöitä voidaan nyt kuitenkin tarjota rajoitetusti ja turvallisuusesti. Kaupungin tiedotteessa kerrotaan, että kesätyöpaikkoja on tarjolla nuorille muun maussa aluepelastuslaitoksella, päiväkodeissa, Ruissalon camping-alueella ja vapaa-aikatoimialalla.

– Työtehtävät ovat avustavia ohjaus- ja järjestelytehtäviä, vaatehuoltoa, siivousta, asiakaspalvelua ja muuta nuorille sopivaa työtä. Kesätyöntekijät valitaan arpomalla 600 hakijan joukosta ja nuoriin ollaan yhteydessä nopealla aikataululla, mahdollisesti jo viikon 21 lopulla, kertoo nuorisopalvelupäällikkö Taina Laaksonen tiedotteessa.

Kaupunki tarjoaa työpaikan kesäksi noin 50 nuorelle, jotka valitaan kesätöitä alkuvuodesta hakeneiden joukosta.

Tarjolla on edelleen myös kesätyöseteleitä, joilla tuetaan nuorten työllistymistä yrityksissä. Kesätyöseteli on 310 euron arvoinen tuki työnantajalle, joka palkkaa 15-18-vuotiaan turkulaisnuoren.

Turun kaupungin työllisyyspalvelukeskus Työpisteen vastaava urasuunnittelija Sanna Järven mukaan kesätyöseteleitä on yhä haettavissa tulevan kesän työsuhteisiin.

– Kesätyöseteleitä on haettu meiltä toista sataa, mutta niitä on vielä runsaasti jäljellä. Myös työnantajat voivat ilmoittaa meille tarjolla olevista kesätyöpaikoista. Voimme auttaa työnantajia ja -hakijoita löytämään toisensa, Järvi sanoo tiedotteessa.

Lisää aiheesta: Nuorten kesätyöt ovat korona-aikana kiven alla – kunnissa tilannetta ratkotaan kesätyöseteleillä ja yrittäjyydellä

Avatar
Anni Lindgren
anni.lindgren@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*