Tampereen kaupunki sai Etnisten suhteiden neuvottelukunnan eli ETNOn tunnustuksen hyvien etnisten suhteiden edistämisestä ja monipuolisesta maahanmuuttajatyöstä.

Palkitsemisperusteissa Tamperetta kiitettiin erityisesti nuorten osallisuuden kasvattamisesta liikunnan ja harrastusten avulla sekä rasismin vastaisesta työstä.

Palkinto luovutettiin Kuntamarkkinoilla torstaina. Palkinnon vastaanottivat apulaispormestari Olli-Poika Parviainen, maahanmuuttajatyön pääkoordinaattori Marja Nyrhinen, maahanmuuttajaneuvoston puheenjohtaja Abdulkadir Hashi ja työllisyydenhoidon palveluyksikön johtaja Mikä Itänen.

Etnisten suhteiden neuvottelukunnan pääsihteeri Peter Kariuki perusteli palkitsemispäätöstä sillä, että Tampere on kiitettävästi edistänyt ETNOn tämän vuoden painopisteitä, jotka ovat nollatoleranssi nuorten kohtaamalle rasismille sekä nuorten osallisuuden kasvattaminen liikunnan ja harrastusten avulla.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Tampere on edistänyt eritaustaisten nuorten kotoutumista tukemalla taloudellisesti maahanmuuttajanuorille kohdennettuja koulutus-, harrastus- ja kohtaamispaikkoja.

Kaupungin tukeman Kölvi-toiminnan yhteydessä järjestetään liikunta- ja harrastustoimintaa eritaustaisille nuorille. Toiminnassa on myös vertaisohjaajia, jotka aktivoivat nuoria harrastuksiin.

Tampereella toimii myös Tyttöjen talo, joka on matalan kynnyksen kohtaamispaikka nuorille eritaustaisille tytöille.

Tampere on tunnettu aktiivisesta rasismin vastaisesta toiminnasta, jota järjestetään esimerkiksi paikallisen Rasismin ja muukalaispelon vastaisen verkoston eli Rasmuksen kautta.

Verkosto kokoaa yhteen yhteiskunnan eri toimijoita, ja nuoria kannustetaan mukaan rasismin vastaiseen toimintaan. Tampereen kaupunki antaa myös neuvontaa syrjintää kokeneille.

– Palkinto on hieno tunnustus vuosien pitkäjänteiselle työlle. Kaupungin rooli on luoda puitteet, yhteistyöllä saadaan tuloksia. Tämä on myös hieno tunnustus paikalliselle Rasmus-verkostolle, toteaa Tampereen kaupungin maahanmuuttajatyön pääkoordinaattori Marja Nyrhinen.

Etnisten suhteiden neuvottelukunta on valtioneuvoston asettama laajapohjainen asiantuntijaelin, jonka tehtävänä on kehittää vuorovaikutusta ja avustaa ministeriöitä etnisesti yhdenvertaisen ja monimuotoisen yhteiskunnan kehittämisessä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*